Bronzkor – Maurice Lacroix Aikon Bronze

Eddig hiába kerestünk olyan bronzból készült karórát, amely nem kapcsolódott a vízhez, tengerhez, búvárkodáshoz. A Maurice Lacroix Aikon Bronze ebből a szempontból újat hoz.

Talán éppen ezért lehettek volna bátrabbak is a márka formatervezői. Tény persze, hogy ez egy teljesen új tok megalkotását követelte volna meg, amit nem biztos, hogy a meglehetősen nehéz néhány évet maga mögött hagyó Maurice Lacroix most megengedhetett volna magának. Az Aikon kollekció ugyanis alig egy éves – a meglehetősen koros Calypso modelleket váltották vele – és egyelőre úgy tűnik, a piaci visszhangok is kedvezőek.

Maurice Lacroix Aikon Bronze - több ikon egybegyúrva
Maurice Lacroix Aikon Bronze – több ikon egybegyúrva

Csodálkozni ezen persze annyit nem kell, elvégre a formatervezők meglehetősen sok részletet kölcsönöztek más márkák sikeres modelljeitől. A számlap vízszintes mintázata a Patek Philippe Nautilusára emlékeztet, míg a tokról az Omega Constellation, illetve a Vacheron Constantin Overseas kollekció juthat az ember eszébe. Természetesen nem változatlan formában vették át az egyes formatervezői elemeket, az eredetet azonban nehéz lehet letagadni. Ha valamiért dicséret illeti a Maurice Lacroix formatervezőit, akkor az az a kreativitás, ahogy ezeket az elemeket egy egységes dizájnná gyúrták.

Maurice Lacroix Aikon Bronze - és működik a dizájn
Maurice Lacroix Aikon Bronze – és működik a dizájn

A Maurice Lacroix Aikon Bronze a többi hárommutatós Aikon változathoz képest két milliméterrel nagyobb, és ezzel átmérője ugyanakkora, mint az Aikon kronográfoké, azaz 44 mm. A tokot (a bronz változatot) garantáltan nem a Maurice Lacroix készíti, ezért könnyű elképzelni, hogy idővel kronográf változattal is előállnak. Mérget azonban ne vegyünk rá. Könnyen lehet, hogy egy ideig csak az egyszerű, hárommutatós, kvarcszerkezettel szerelt Maurice Lacroix Aikon Bronze lesz a márka egyetlen bronzmodellje. Egy ideig helyett inkább csak rövid ideig, hiszen az időmérőt 388 példányra limitálták, és mondhatni baráti áron, szűk 1200 euróért kínálják.

www.mauricelacroix.com