Alpina Startimer Pilot Quartz GMT

Repüléshez kapcsolódó órákból úgy tűnik soha nem lehet eleget gyártani. Az Alpina Startimer Pilot Quartz GMT csak egy a márka számtalan ilyen témájú modelljei közül.

Tegyük egyből hozzá, hogy az egyik legegyszerűbb is. Ennél már csak az egy mutatóval kevesebb, hárommutatós alapmodell letisztultabb. Hogy mégis labdába rúghasson az óra, valamilyen identitással is érdemes felruházni. A három modell közül ezt a kihívást csak kettő vette sikeresen. A kizárólag fekete-fehér színt felvonultató változat túlságosan általános, ami persze valamennyire érhető is, elvégre ez a stílus – becsületes nevén Flieger – velejárója. Persze ha már valaki nagyon ragaszkodik ehhez a vonalhoz, akkor inkább a német gyártóknál nézzen körbe, ha már ők találták ezt fel.

Alpina Startimer Pilot Quartz GMT - a "legvadabb" változat
Alpina Startimer Pilot Quartz GMT – a “legvadabb” változat

A másik két változat azonban sikerrel oldja ezt a sokszor merevnek érzett formanyelvet. Mindezt a számlap és a tok fala közötti, egy második időzóna kijelzésére szolgáló skálának köszönhető. A sárga-szürke kombináció valamivel vidámabbá teszi a változat megjelenését, míg a piros-szürke dinamikusabbá, talán egy kicsit agresszívabbá is. Mivel ma már Dunát lehet rekeszteni Fliegerekkel, és jóval az Alpina árszintje alatt is találni ilyen órákat, egyszerűen elengedhetetlen, hogy valamennyire egyedivé tegyék az órát, ha mást nem, hát legalább a megjelenését. A szerkezet ugyanis egy átlagos svájci kvarc kaliber – ezen a téren tehát nem tud nagyot villantani a márka.

Alpina Startimer Pilot Quartz GMT - AL-247B4S6 / AL-247BBG4S6 / AL-247BR4FBS6 ref. számú modellek
Alpina Startimer Pilot Quartz GMT – AL-247B4S6 /
AL-247BBG4S6 /
AL-247BR4FBS6 ref. számú modellek

Amivel azonban versenyképes lehet az Alpina Startimer Pilot Quartz GMT, az az ár. Ha valaki ilyen stílust keres, és fontos számára a svájci eredet, akkor 550, illetve 595 franknyi forintért az övé lehet ilyen óra. Ráadásul 42 milliméteres átmérőjével egy átlagos méretű csuklóra gond nélkül felcsatolható. Egyedül a szíjjal kell megbarátkozni. Mármint nem az anyagával, hanem méretével. A fültávolság ugyanis 21 milliméter. Ebben a méretben jóval kisebb a választék, de legalább könnyebb lesz választani.

www.alpinawatches.com