Universal Genève feltámadás?

A Breitling szárnyai alá veszi az évtizedek óta tetszhalott Universal Genève márkát, és megpróbálja feltámasztani.

Ebben nagy segítségükre lehet az éppen aktuális retró trend, elvégre az Universal Genève kronográfjai is pont az 1950-es és 1960-as években voltak népszerűek. A Breitling pedig nagyon is otthonosan mozog a kronográfok terén. Elég csak megemlíteni a tényleg jól sikerült B01-es kalibercsaládot, amit a semmiből hoztak létre és elsőre, problémák nélkül össze is jött nekik a gyártás.

Szintén ne felejtsük el, hogy a Breitling élén Georges Kern áll, akit lassan az óraipar egyik legjobb menedzserének tekinthetünk. Irányításával alig hét év alatt majdnem háromszorosára nőtt a Breitling forgalma, és mára meghaladja az egy milliárd frankot. A sikert a Breitlinget megvásárló pénzügyi befektető, a CVC Capital Partners is értékelte, és bár csak öt évre tervezett, újabb öt évet írtak alá.

Amennyiben az Universal Genève újjáélesztése sikerrel jár, akkor retrospektíven akár egy újabb luxuscsoport születéséről is beszélhetünk. Kérdés persze, hogy hova pozicionálják a márkát, illetve hogy miért nem a Kelek márkát élesztik újjá, amely jelenleg is a Breitling tulajdona.

Breitling