UNDONE Urban 34 – Killy

A többé–kevésbé szabadon variálható alkatrészekből, magunk összeválogatta karóra kiváltsága férfiúi huncutság volt, eddig! A jó áras hongkongi gyártó elkészítette első, kifejezetten hölgyeknek szánt sorozatát. Íme az UNDONE Urban 34 – Killy!

A gyártó feltette magában a kérdés:

Miért van az, hogy a női karórák többsége meglehetősen drága, valamely luxusóra és/vagy ékszergyártó túlárazott terméke, vagy azok olcsó, már–már gagyi utánzatai?” – Nos, a magunk részéről meg tudjuk tippelni a választ, ám beszéljünk inkább az UNDONE WATCHES frappáns reakciójáról, mely nem más, mint a címszereplő, Urban 34 – Killy.

Akinek ismeretlen e márkanév, az ide kattintva, korábbi cikkünkből sok mindent megtudhat róla.

UNDONE Urban 34 – Killy kínálat. Fotó: @UNDONEWATCHES
UNDONE Urban 34 – Killy kínálat. Fotó: @UNDONEWATCHES

Paraméterek

34 milliméteres, rozsdamentes acél tok, rózsaarany PVD bevonattal (is).

Seiko VH61 kvarc szerkezet.

Sokféle színű (7) szíjvariáció, s ami a legfontosabb, 199 USA dollárnak megfelelő, azaz hozzávetőlegesen 65.000 Ft (+áfa +vám), azaz kb. 90.000 forintos beszerzési költség.

UNDONE Urban 34 – Killy. Fotó: @UNDONEWATCHES

Egyfelől retrós megjelenés (a számlap az 1920-as években használt pulzusmérőkből merít ihletet), másrészt különleges, de legalább is szokatlan módon, segédszámlapon, külön mutatóval megjelenített dátum komplikáció, valamint hasonló jellegű, 24 órás időmegjelenítést produkáló segédszámlap jellemzi az egyébként nem annyira tipikusan nőies stílusú számlapot.

ICON

További érdekesség, hogy apró szimbólumok, ún. ICON karakterek jelenhetnek meg a számlapon, a megrendelő választása szerint. A kínálat jelenleg az állatövi csillagjegyek tucatjából tevődik össze, de a gyártó e téren folyamatos bővülést ígér, csak hogy a változatosság tovább gyönyörködtethessen.

UNDONE Urban 34 – Killy. Fotó: @UNDONEWATCHES
UNDONE Urban 34 – Killy. Fotó: @UNDONEWATCHES

Ugyancsak különleges figyelmesség, hogy az órák hátlapjára (igény szerint) lényegében bármilyen fényképet „rányomtat” a márka. Ehhez persze ezt az opciót ki kell választanunk, s a kívánt képet is el kell küldenünk neki, némileg meghosszabbítva ezzel az óra leszállításához szükséges időt. Bár tekintve, hogy ezáltal nem csak igazán egyedi, de abszolút személyesé is tehetjük időmérőnket, bőven megéri a várakozást.

Ár – érték

Hogy mennyire versenyképes a fenti ár, azt mindenki döntse el saját pénztárcájához mérten. Az bizonyos, hogy az UNDONE most végre némi változatosságot csempész a női karórák piacának megfizethető szegmensébe is.

UNDONE WATCHES