Kerek formák – Maurice Lacroix Fiaba

Ha napjainkban a nőiességet formába kellene önteni, nyilván ahol csak lehet, kerülni kell a sarkokat. Ezt ismerte fel a Maurice Lacroix is, amikor a Fiaba kollekciót alapjaiban újította meg.

Ez gyakorlatilag azt jelentette, hogy az eddigi téglalap alakú tokot kerekre cserélte, és szinte az összes sarkot és élet száműzte a dizájnból. Ahhoz azonban kezdetben már volt bátorságuk, hogy átmérőben is modernnek legyenek. A megújult Fiaba modellek eredetileg csak 28 és 32 milliméteres tokkal készültek. Ezt a hiányosságot pótolják idén a 36 milliméteres változattal.

Maurice Lacroix Fiaba 36mm - a csúcsmodell
Maurice Lacroix Fiaba 36mm – a csúcsmodell

Ettől eltekintve azonban más változás nem történt, ami alapvetően nem jelent problémát. Többek között azért, mert a formaterv valóban működni is látszik, és a részletekkel sincs gond. Ilyen például a korona fölött és alatt lágyan kiemelkedő koronavédő, illetve magának a koronának a gömbhöz hasonló kialakítása is.

Maurice Lacroix Fiaba 36mm - három a hat változatból, köztük az alap, rozsdamentes acél
Maurice Lacroix Fiaba 36mm – három a hat változatból, köztük az alap, rozsdamentes acél

Látni kell persze, hogy a Maurice Lacroix Fiaba egyelőre nem elég erős ahhoz, hogy magasabbra pozicionált márkákkal felvegye a versenyt, ezért komplikációt, illetve mechanikus szerkezetet egyelőre ne várjunk tőle. Ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy a megmaradt lehetőségeket ne lehetne kiaknázni. Ilyen például egyes modelleken a fém és aranyozott felületek visszafogott párosítása, illetve a számlap gilosálásának, mintázatának ritkának tekinthető rajzolata. Ez különösen a csúcsmodellen, a lünettáján és számlapon is gyémántokkal díszített változaton érvényesül, ahol a gyémántindexek vízbe dobott kő keltette hullámaként törik meg a mintát. Ilyen finomságoknak persze ára is van, konkrétan jóval 2000 euró fölött. A rozsdamentes acél változat ára azonban még 1000 euró közelében sem jár.