Alpina Seastrong Diver GMT

Itt a nyár, itt van újra, és a május végi, június eleji égi áldások sűrűségét és intenzitást elnézve lassan már a szárazföldön is búváróra kell. Menetrendszerűen meg is érkeztek az Alpina Seastrong Diver GMT modellek.

Ráadásul egy olyan funkcióval, ami eddig hiányzott a kollekcióból, azaz a második időzóna kijelzésének képességével. Természetesen ha már szerepel a “Diver” szó az óra nevében, akkor igyekeznek eleget is tenni a műfaj elvárásainak. Ilyen a búvárlünetta, ami csak egy irányba forgatható, “felbontása” pedig 60 perc. Szintén ezért lett csavarzáras a korona is, amihez a 44 milliméter átmérőjű tok robusztus felépítése társul, és ketten együtt 300 méteres vízállóságot biztosítanak. Ez bőven elég ahhoz, hogy az óra szempontjából kritikus vízi sportokat (pl: jet-ski) is űzhessünk. Erősen valószínűtlen, hogy beázna.

Alpina Seastrong Diver GMT - bár a legtöbb búváróra ritkán lát vizet, erről azért nem elképzelhetetlen
Alpina Seastrong Diver GMT – bár a legtöbb búváróra ritkán lát vizet, erről azért nem elképzelhetetlen

Illeszkedve a kollekció többi modelljéhez, a GMT változatok is viszonylag sok színben készülnek, bár a szín elsősorban a búvárlünettára korlátozódik. A Seastrong Diver kollekciónál alkalmazott technológiának megfelelően ennek anyaga eloxált alumínium, és a kéktől kezdve, a szürkén és narancson át egészen a pirosig terjed a felhozatal, míg a tokok egységesen feketék (PVD eljárás révén kapják színűket).

Alpina Seastrong Diver GMT - fémcsattal is készül (PVD eljárással titánnal bevont acél)
Alpina Seastrong Diver GMT – fémcsattal is készül (PVD eljárással titánnal bevont acél)

Érdekes látni, hogy az eleinte csak kevés kvarc szerkezettel szerelt órával jelentkező márka, ma már szinte sorozatban adja ki a kvarc modelleket. A kollekció alapmodelljének tekinthető hárommutatós változat például automata, a kronográf azonban már kvarc. Ugyanezt lépték meg tavaly év végén a pilótaórákat felvonultató Startimer kollekcióban is, ahol ma már egy hárommutatós kvarc jelenti a belépőt.

Alpina Seastrong Diver GMT - színben illeszkedik a kollekció többi tagjához
Alpina Seastrong Diver GMT – színben illeszkedik a kollekció többi tagjához

Valószínűleg ugyanez fog történni a Seastrong Diver kollekcióval is, azaz a hárommutatós automata változatot megtartva jönnek majd egy hárommutatós kvarccal is. Addig is az Alpina Seastrong Diver GMT jelenti a belépőt ennél a kategóriánál, amely 700, illetve fémcsattal 800 euróért lehet a mienk.

www.alpinawatches.com