Alpina Alpiner Quartz

Minden óramárka, amely egy bizonyos méreten túl szeretne növekedni, kényesen ügyel arra, hogy a belépőmodelljei a lehető legjobban teljesítsenek. Az Alpina Alpiner Quartz e tekintetben jól és gyengén is teljesít.A nagy testvér, a Frédérique Constant árnyékából szép lassan kinövő márka valóban egész erős felhozatallal rendelkezik a belépőszinten, legyen szó akár mechanikus, akár kvarcszerkezetekről. Az Alpina Alpiner Quartz a kollekció eddigi automata szerkezettel ellátott belépőmodelljéhez képest természetesen egy még kedvezőbben árazott kivitele.

Alpina Alpiner Quartz – belépőmodell, de készül fémcsatos kivitel is

Értelemszerűen az automatához képest kevés dolgon változtattak. A legszembetűnőbb a forgatható lünetta hiánya, aminek köszönhetően a kvarcváltozat robusztusabbnak tűnik, pedig a lünetta ugyanolyan széles. A benyomást a csupasz acélfelületnek köszönhetjük. További apró módosítás a dátumablak áthelyezése: míg az automata modelleken a számlap jobb oldalán, addig a kvarcnál alul kapott helyet. A tok más jellemzőin nem változtattak, azaz megmaradt a 42 milliméteres tokátmérő és persze a 10 bar (100 méter) nyomásállóság is. Ez azt is jelenti, hogy neve ellenére az Alpiner Quartzcal nyugodtan úszhatunk is.

Alpina Alpiner Quartz – a kék már unalmas, lehetne színesebb is a felhozatal

Feltéve persze, ha nem a bőrszíjas változat mellett döntöttünk. Pont a belépőmodelleknél, különösen pedig akkor, amikor egy magasabb árfekvésből ereszkednek lejjebb, sokszor lemondanak a fémcsatról. A fő szempont a potenciális vásárlók állítólagos árérzékenysége. Tény, hogy a fémcsat drágább, ami ennél a konkrét modellcsaládnál 100 eurós felárat jelent a 700 eurós indulóárhoz. Viszont sokak számára nagyobb viselési komfortot képvisel, arról nem is beszélve, hogy a fémcsat vízálló. A számlapok színfelhozatala terén meglehetősen konzervatív a választék: a fekete és az ezüst mellett természetesen nem hiányzik a kék sem, de ennél messzebb nem merészkedtek. Pedig pont belépőmodelleknél lehetne bátrabban kísérletezni a színekkel.

www.alpinawatches.com