Vacheron Constantin Overseas Dual Time

Egy óra, egy luxusmárka, amely mintha nem kapná meg a neki járó figyelmet. A marketingrészleg szemlátomást alul teljesít. Kezdő órakedvelővel megeshetik, hogy még csak nem is hallott róla, holott a „szentháromság” eme büszke tagja remek időmérőkkel kecsegtet. Közülük most képeken a Vacheron Constantin Overseas Dual Time.

Vacheron Constantin Overseas Dual Time. Csuklón. Fotó: @RetekG

Íme a második „hullámmal” érkezett Overseas kollekció, talán legszebb képviselője, a szürke 50 árnyalatában.

A Szentháromság.

Ahogy az órás argó emlegeti. A két, Genta álmodta legenda, az Audemars Piguet Royal Oak és a Patek Philippe Nautilus az 1970-es évekből, s a harmadik, legalábbis időrendben, a Vacheron Overseas, 1996 óta hódít.

Vacheron Constantin Overseas Dual Time. Esküvői szett. Fotó: @RetekG

A képeken látható, már a frissített széria tagja, s 2004-hez köthető. Maga a Dual Time modell 2006-ban csatlakozott a palettához, amely 2017 óta már a harmadik generációnál tart.

Vacheron Constantin Overseas Dual Time. Színezzük ki. Fotó: @RetekG

Bizonyára hazabeszélek, de meglehet, jobban jár a máltai keresztes márka, ha a GMT Overseas dizájnját nem frissíti annyira, amennyire. Igen, a tokban ketyegő szerkezet, szemben a legújabb kivitellel, nem igazán „in – house”.

A VC1222, automata egy Jaeger-LeCoultre báziskaliberre épül, s ez némileg tompítja fényét, még akkor is, ha minden kétség nélkül le merem írni, a JLC a világ egyik legjobb szerkezetgyártója.

Vacheron Constantin Overseas Dual Time. Egy igazán “retek” kép. Fotó: @RetekG

Az is igaz, hogy járástartaléka, a maga 40 órájával zavarba ejtőn kevés. Akkor is, ha látjuk mennyi komplikációt kellett, az egyébként nagyon lapos és kecses tokba gyömöszölni. A szerkezetre maga a gyártó sem büszke, hiszen azt egy impozáns acél hátlappal rejtegeti.

Vacheron Constantin Overseas Dual Time. Egyébként búváróra. Fotó: @RetekG

Ezzel együtt a 42.5 mm széles tok, a számlap „sűrű”, de mégis stílusos, jól kiegyensúlyozott megjelenése, az ámulatba ejtőn kidolgozott, Vacheron-féle acélcsattal megspékelve, talán a legjobb választássá teszi, ha ráunt már az ember a Rolexre, s valami igazán egyedit keres a legősibb, idestova 263 éve, azaz 1755 óta folyamatosan talpon lévő „manufaktúrától”.

Vacheron Constantin Overseas Dual Time. Kávés fotó nélkül nem mehet senki haza. Fotó: @RetekG

Vacheron Constantin

[ape-gallery 3553]