Új Breitling kollekció

A 2017-es tulajdonosváltást követően a Breitling Premier az első kollekció, amellyel az új vezetés előállt. Az ihletforrás ismét csak a múlt.

Ez azt is jelenti, hogy a repüléshez az új kollekciónak nem sok köze van. A Breitling Premier kollekció is a 2017-ben meghirdetett koncepció jegyében született, azaz a márka múltját tárják fel, így ismertetve meg azt a vásárlóközösséggel is. Az új kollekció így értelemszerűen az elegáns vonalat erősíti, és két hárommutatós modellből, illetve két kronográfból áll.

Breitling Premier kronográfok - panda számlappal B01-es kaliberrel, illetve kékben 7750-sel
Breitling Premier kronográfok – panda számlappal B01-es kaliberrel, illetve kékben 7750-sel

Az elegáns stílushoz illően a tok átmérője a hárommutatósok esetében 40 milliméter, míg a kronográfok valamivel nagyobbak, 42 milliméteresek. A Breitling Premier kollekció természetesen egy küldetés beteljesítésének köszönheti létét. Mivel a korábbi Breitling modellek átlagos mérete ennél azért nagyobb volt, a márka alig-alig volt jelen Kínában, illetve Ázsiában. Ezen értelemszerűen változtatni akarnak, ezért a kisebb méret, és a múltidézés, amit ott különösen kedvelnek.

Breitling Premier Automatic Day & Date - jó vastagon fogott a toll. Kérdés, hogy a név elég lesz-e sikerhez.
Breitling Premier Automatic Day & Date – jó vastagon fogott a toll. Kérdés, hogy a név elég lesz-e sikerhez.

A négy változat közül háromban ETA szerkezeteket találunk, míg a csúcsmodell egyértelműen a B01 manufaktúra kaliberrel szerelt kronográf. Éppen ezért meglehetősen merésznek tűnik az órák árazása. A hárommutatósok is meghaladják az egy millió forintot, míg a 7750-essel szerelt alulról súrolja a kettőt, a B01-es kaliberes pedig a kettő és felet. A B01-es valóban egy kiváló szerkezet, és ezért érdemes lehet rá áldozni, ám a maradék három modellnek valószínűleg nem lesz egyszerű dolga bizonyítani. Elegáns megjelenésű órát neves svájci gyártótól ennél ugyanis jelentősen olcsóbban is lehet kapni, sőt, még rendes (nem egy meglévő ETA kalibert módosítgató) manufaktúra szerkezettel szereltet is.

www.breitling.com