Teknőc TAG Heuer

A márkát elsősorban nem búváróráiról ismerjük, a TAG Heuer Aquaracer 43 mm Tortoise Shell Effect Calibre 5 Automatic azonban tesz arról, hogy ez megváltozzon.
Persze óvatosan kellett megközelíteniük a kérdést, hiszen ha búvárórák és teknősök közös halmazát keressük, akkor inkább a Certina jut az ember eszébe. Hogy az esetleges jogi, vagy arculattal kapcsolatos következmények veszélyesebbek-e, azt valószínűleg a márkánál senki sem tudja. Ugyanakkor, hogy ezek a veszélyek igenis léteznek, azzal teljes mértékben tisztában voltak. Nem véletlen, hogy inkább a teknős páncélját tekintették ihletforrásnak, nem pedig magát az állatot.

Ennek jegyében csupán a lünetta kapott a teknősök páncéljára emlékeztető mintázatot. Bárhogy is nézzük, a lünettán egyszerűen nincs kellően nagy felület ahhoz, hogy a minta igazán érvényesülhessen, és felismerhető legyen, honnan is “másolták”. Egyszóval minden további nélkül felfoghatjuk terepmintásnak is lünettát. Nem ez lenne az első alkalom, hogy a TAG Heuer ehhez a dizájnelemhez fordul segítségül. Azzal pedig, hogy csupán a lünettán jelenik meg, nem pedig az egész órán (mint pl. a WAY208D.FC8221 referenciaszámú modell esetén), lényegesen több potenciális vásárlót tud megszólítani.

TAG Heuer Aquaracer 43 mm Tortoise Shell Effect Calibre 5 Automatic - pont annyira lóg ki a sorból, hogy különbözzön, de azért ne túl feltűnően
TAG Heuer Aquaracer 43 mm Tortoise Shell Effect Calibre 5 Automatic – pont annyira lóg ki a sorból, hogy különbözzön, de azért ne túl feltűnően

Maga a minta meglehetősen szokatlan anyagból készül: műgyantából. Hogy ez mennyire lesz tartós, az majd nyilván csak jó pár év elteltével fog kiderülni. Egyébként nem ez az első eset, hogy pont ebben a kollekcióban kísérletezik a márka. Bárhogy is nézzük, gyakorlatilag az Aquaracer a kísérleti nyúl náluk, legyen szó színekről, dizájnról vagy szokatlan anyagokról.

Kérdés, hogy mennyire lesz tartós
Kérdés, hogy mennyire lesz tartós

Csak a szokásos

Az óra a lünettán kívül nem tartogat meglepetést. Méretét (43 mm) már a neve is elárulja, ahogy a szerkezetét is. Az 5-ös kaliber valójában a Sellita SW-200-as takarja, és ez belátható ideig így is marad. Aki ETA kalibert szeretne, a használt órák között keresgéljen.

TAG Heuer Aquaracer 43 mm Tortoise Shell Effect Calibre 5 Automatic - fekete számlappal, barna lünettával is készül
TAG Heuer Aquaracer 43 mm Tortoise Shell Effect Calibre 5 Automatic – fekete számlappal, barna lünettával is készül

Mivel búváróra, ezért természetesen a vonatkozó szabványban lefektetett követelményeknek mind megfelel, a nyomásállóság terén (30 bar / 300 méter) pedig jóval túl is teljesíti azt. Aki tehát egy tipikus nyári időmérőt szeretne magának, ami ráadásul dizájn terén egy kicsit különbözik is a többitől, annak érdemes elgondolkodnia rajta. Feltéve, ha van felesleges 2500 eurója.

TAG Heuer