Ochs und Junior mese

Sok éves modell az Ochs und Junior mese, mégis a mostani változat tükrözi vissza talán legjobban alapítójának szellemiségét.

Az alapító maga Ludwig Oechslin, akinek neve szó szerint évtizedek óta fel-felbukkan a svájci óraiparban. Ellentétben sok más, hosszú-hosszú évek óta jelen lévő névvel, ő valóban órásmester is, nem csupán üzleti oldalról ismert. Kedvenc mottóját nem kell megfogalmaznia, megtette már helyette Saint Exupery.Ochs und Junior mese

A tökéletesség nem az, amihez nincs mit hozzátenni, hanem amiből nincs mit elvenni (La perfection est atteinte, non pas lorsqu’il n’y a plus rien à ajouter, mais lorsqu’il n’y a plus rien à retirer.). A mesenél valóban nem vitték túlzásba a díszítést, sőt, mindent a funkcionalitásnak rendeltek alá. Ennek ellenére mégsem tűnik rideg, merev tárgynak az óra. Erről a színes mutatók gondoskodnak, amelyek akár az alapító játékos mentalitását is türközhetnék.

Ami a leolvashatóságot illeti, a dátumét valóban szokni kell egy kicsit. Ugyanakkor ha ezen túl vagyunk, szinte ösztönösen fog menni. Ebben az indexek vannak segítségünkre, amelyek ötösével tagolják a számlapon található 31 lyukat. Ez persze azt is jelenti, hogy a pontos idő leolvasása ha nem is lehetetlenné, de garantáltan megnehezül. Ugyanakkor az is igaz, hogy a mese, ahogy a márka legtöbb órája is, nem a pontos időmérésről, hanem inkább egyfajta gyakorlatias szemlélet hirdetéséről szól.Ochs und Junior mese

Mivel ez a márka belépőmodellje, ezért a 38 milliméteres, titánból formált tokba nem a megszokott Ulysse Nardin kalibert került. Helyette egy ETA 2824-2-es kaliberrel kell beérnünk. Hogy a 3500 frankos ár ennek tükrében mennyire baráti, az már más kérdés. Azt is látni kell azonban, hogy feltehetőleg nem első óraként veszik, így a potenciális vásárló nagy valószínűséggel tisztában van azzal mire és kinek adja a pénzét.

Ochs und Junior