Női pilóta a Patektől

Bár mára pilótaórákkal Dunát lehet rekeszteni, hölgyek mégis sokszor bajban vannak a méret miatt. A Patek Philippe Calatrava Pilot Travel Time segít ezen.

Maga a formaterv egyébként nem igazi újdonság. A férfi változat 2015-ben debütált fehéraranyban. Míg annak az átmérője 42 milliméter volt, addig az újat 37,5 milliméterre sikerült leszorítani. Jogosan fogalmazódik meg bennünk a gondolat, hogy a kisebb méret, ráadásul nőknek szánt kivitel kéz a kézben jár az óra műszaki teljesítménynének visszafogásával. Más szóval kvarc szabályozású szerkezetet raknak bele. Ez a forgatókönyv szerencsére nem vált valóra. A 7234R referenciaszámú Patek Philippe Calatrava Pilot Travel Time karórába is ugyanúgy a 324 S C FUS kaliber került, mint a három évvel korábbiba. Bár a szerkezetet természetesen a márkára jellemző gondossággal díszítették, és a Patek Philippe saját, szigorú minőségbiztosítási tanúsítványával is ellátták, azért nem ártott volna, ha a járástartalékot a megadott 35-45 óra körüli értékről kicsit növelik.

Patek Philippe Calatrava Pilot Travel Time 7234R - mindkét nem örömét lelheti benne
Patek Philippe Calatrava Pilot Travel Time 7234R – mindkét nem örömét lelheti benne

Bár nőknek szánták az órát, semmi olyasmi nincs rajta, ami miatt nem tekinthetnénk uniszex modellnek. A 37,5 milliméteres átmérő még teljesen elfogadható férfi órának is, és a számlapon sincs semmi, ami elrettentené az erősebbik nemet. Mivel 38000 frankot kérnek érte, így akár egy is elég lehet egy háztartásba.

www.patek.com

[ape-gallery 3351]