Kész, vége

Az olasz márka szívós utóvédharcot folytatott, azonban legújabb órájukkal, az U-Boat 1938 Doppiotempo Limited Edition modellel közvetve belátták, nincs tovább.

Mielőtt könnyeket hullajtanánk, gyorsan tisztázzuk, hogy nem a márka megszűnését kell a fentiek alapján vizionálni. Egy korszak végét azonban annál inkább. Az U-Boat egészen idáig kitartott a nagy átmérőjű időmérők mellett, jóval tovább, mint bármely másik, valamennyire is komolyan vehető márka. A nagy alatt pedig valóban ezt is kell érteni. Jellemzően 45 milliméter fölötti átmérőt, de az aktuális kollekcióban még mindig szerepel 50 milliméteres modell is.

U-Boat 1938 Doppiotempo Limited Edition – szépen elrejtették a koronákat

Hogy azért még reménykednek, arról az új modell limitált példányszáma árulkodik. Csupán 200 darabot készítenek. Mekkorára zsugorodott a tok? Egészen 43 milliméterre mentek le, ami felér egy öncsonkítással. Ugyanakkor ez a rozsdamentes acél modellt végre bárki viselheti, és a számlapon sikerült megőrizni a márkára jellemző arculatot is. A retró-trend jegyében azért nem tudtak lemondani a számok és indexek bézs színéről, így imitálva a festék kifakulását, de ez egyáltalán nem befolyásolja a leolvashatóságot.

U-Boat 1938 Doppiotempo Limited Edition – szépen összement

Szintén jellegzetessége a márkának, hogy a tok baloldalára helyezi a koronát. Erre eddig a nagy átmérők miatt volt szükség, itt azonban ez nem jelent gondot. A két korona közül a felső a zafírüveg alatti lünetta forgatására szolgál.Az órára pillantva nyilván feltűnik, hogy a segédszámlapot 5 órába helyezték, ami persze a szerkezet elfordított beépítésének következménye. Ugyanakkor nem kismásodpercet, hanem egy 24 órás skálát találunk itt, ami egyáltalán nem megszokott megoldás két időzónás óráknál. A szerkezet egyébként egy módosított ETA/Sellita 2824-es, a legismertebb svájci “igásló” kaliberek egyike. Azt órát stílusosan 1938 euróért

U-Boat 1938 Doppiotempo Limited Edition – megbízható igásló a lelke

kínálják.

www.uboatwatch.com