Breitling Chronospace Evo B60

Újabb szerkezet a Breitlingtől, ezúttal kvarc kivitelben a Breitling Chronospace Evo B60 modellben. Hogy sikerül-e megismételni azt a valóban elismerésre méltó teljesítményt, amit a hitelválság kellős közepén bemutatott B01-es kaliberrel elértek, az majd idővel kiderül. Tényként kezelhetjük mindenesetre, hogy a B60-as kaliber funkcióit tekintve képes elkülönülni a piacon található kvarc-kronográfszerkezetek tömegétől – ami persze azért a minimum, amit elvárhatunk. Ahogy a kaliber hőkompenzált tulajdonsága is, aminek köszönhetően a mezei kvarc szerkezetekhez képest lényegesen pontosabb. Konkrétan egy év alatt szed össze annyi eltérést a B60, mint amennyit a mezeiek egy hónap alatt. Amivel kitűnik a Breitling Chronospace Evo B60, az a kronográf funkció megjelenítése.

43 mm - végre sikerült egy kicsit faragni a tok átmérőjéből is
43 mm – végre sikerült egy kicsit faragni a tok átmérőjéből is

Megszokott módon a kronográf másodpercmutatója központi elhelyezésű, de a percmutató is itt kapott helyet, és nem egy önálló összegzőn. Mivel kronográffal amúgy általában néhány percnyi időtartamot mér az átlag-user, ezért kimondottan praktikus, hogy nem kell a szükségszerűen lényegesen kisebb méretű összegzőről leolvasni a perceket. Hogy a számlap ne legyen üres, és persze a kronográfok tipikus megjelenése is meglegyen, kapunk két összegzőt: egy 24 órásat és egy tizedmásodperceset. Haszna valójában egyiknek sincs, kivéve az imént említett esztétikait. Valószínűleg nagyon kevesen vannak, akiknek egy teljes napnyi időtartamot kell mérniük, és olyan ember sem született még, akinek vizuális ingerek esetében egy tized másodpercen belül lenne a reakcióideje.

Nagyon titokzatos szerkezet
Nagyon titokzatos szerkezet

Az új B60-as kaliber a Breitling Chronospace Evo B60 modellben debütál. A tipikus Breitlinges megjelenésen most titán kivitelben érkezik, és a márkához képest meglepő szerény méretben. A tok átmérője “csupán” 43 mm, ami üde színfolt lehet az egyébként inkább 44 mm és afölötti méretben utazó Breitlingnél. A titáncsaton kívül bőr- (akár aligátor is) illetve kaucsukszíjjal is választhatjuk az órát – amikor majd a karácsonyi időszak előtti hetekben elérhető lesz.

www.breitling.com

[ape-gallery 813]