Vadászóra – Sinn Jagduhr 3006

Német óramárkák közül talán a Sinn az, amelyik a legextrémebb módon hangsúlyozza az órák eszköz jellegét. Számos feladatkörhöz készítettek karórákat, és a Sinn Jagduhr 3006 sem az első vadászórájuk.

Ugyanakkor az első, amely a Hold fényerősségét hivatott kijelezni. Elsősorban azért, hogy így segítsék az éjszakai vadászatot. Ha ezt egy kicsit izzadságszagúnak érezzük, nem tévedünk. A cég marketingeseinek ugyanis ezt a körítést sikerült megszülniük, amikor egy holdfázisos, de erősen eszközjellegű óra promotálását kapták feladatul. Erről van szó ugyanis: egy közönséges holdfázisról. Nyilván az éjszaka lesben ülő vadásznak nem kell ránéznie az órájára ahhoz, hogy lássa, milyen erős a Hold fénye. Legfeljebb akkor néz rá az órára, ha borult az ég, és tudni szeretné, hogy telihold van-e. Ez az egyedüli holdfázishoz kapcsolódó előnye a Sinn Jagduhr 3006 modellnek, azaz, hogy sötétben is leolvasható. A holdfázis tárcsáján lévő stilizált hold ugyanis lumineszcens.

Sinn Jagduhr 3006 - bőr- és kaucsukszíjas változat mellett fémcsattal is kapható
Sinn Jagduhr 3006 – bőr- és kaucsukszíjas változat mellett fémcsattal is kapható

A szerkezet sem igazán különleges, az ETA 7751-es kaliberét építették be a saját tervezésű és gyártású tokjukba. Ritkának azonban már ritkának számít, mivel az ETA már csak nagyon kevés, Swatch-csoporton kívüli vállalkozásnak szállít szerkezeteket, azaz az ilyen szerkezettel szerelt órák felértékelődnek. Szintén az óra különlegességét emeli a Sinn saját felületkeményítési eljárása, a Tegiment technológia, aminek köszönhetően a tok jobban bírja az igénybevételt, kevésbé karcolódik. Egy alapvetően eszköz orientált karóránál ez nem utolsó szempont. Ahogy az argonkapszula sem, amely a tokban lévő páratartalmat hivatott minimálisra csökkenteni. A D3-System pedig a nyomógombok és a korona precíziós tömítését takarja, szintén hasznos, ha valaki aktív életvitelhez szeretne egy ilyen órát.

Sinn Jagduhr 3006 - vastag, erős tok. A 15,5 mm magassággal nem mandzsetta alá való
Sinn Jagduhr 3006 – vastag, erős tok. A 15,5 mm magassággal nem mandzsetta alá való

Sportos óráról lévén szó, a 44 milliméteres tokátmérővel, és 15,5 milliméteres magassággal meg lehet barátkozni, ám a szíjtól függően 3700 és 4000 euró közötti vételárhoz már erősebb elköteleződés kell.

www.sinn.de

728x90