Urwerk UR-105 CT Kryptonite

Az Urwerk UR-105 CT Kryptonite a legfrissebb próbálkozás arra, hogy a márka újra feltalálja magát.

Ahogy látni lehet, az eredmény azért hagy kívánni valót maga után. Félreértés ne essék, a kivitelezés, a részletek és persze maga a szerkezet is mind illik egy olyan márkához, amely függetlenként az haute horlogerie-be pozicionálja magát. Mint minden olyan újonnan alapított márkának, amely egy jó ötletnek köszönheti létét, úgy az Urwerknek sem sikerült továbbvinnie eredeti ötletét. (Igazán jól ez csak a MeisterSingernek jött össze.)

Urwerk UR-105 CT Kryptonite - csukott "pajzzsal"
Urwerk UR-105 CT Kryptonite – csukott “pajzzsal”

A bolygóművön alapuló szerkezet kijelzése tagadhatatlanul látványosan mutatja az időt, az Urwerk UR-105 CT Kryptonite-ra pedig ez fokozottan igaz, amely hatást a feketített titántok is elősegít. Ebben azonban ki is merül az óra újdonsága. Minden más szempontból az óra már két korábbi változatban is megjelent.

Urwerk UR-105 CT Kryptonite - a pajzsot felnyitva láthatóvá válik az, amiről az Urwerket az UR-103-as modellje óta ismerjük
Urwerk UR-105 CT Kryptonite – a “pajzsot” felnyitva láthatóvá válik az, amiről az Urwerket az UR-103-as modellje óta ismerjük

Amit a közel 70000 frankos vételárért kapunk az nyilván egy igazán egyedi megjelenésű időmérő, amelynek kriptonitos lumineszcens indexei és számai ugyan nem Superman bolygójáról származnak, de legalább annyira élénken fénylenek. Szemben néhány más Urwerk órákkal (pl. a T8 vagy az 1001) ezt a 39,5×53 milliméteres órát még viselni is egész elfogadható érzés.

www.urwerk.com