U-Boat Darkmoon – látványos válságóra

Hogy valóban a válságra adott válasz-e az U-Boat Darkmoon, abban azért lehet kételkedni. Tény azonban, hogy annak is megállja a helyét.

Ami miatt nem lehet annak tekinteni, az a termékfejlesztés szokásos menete. Az olasz márka először szűk kettő évvel ezelőtt jelentkezett az olajba merített számlappal és szerkezettel készült modellel. Bár maga az ötlet nem volt új, a Sinn például sok-sok évvel megelőzte őket. Ugyanakkor a Capsoilnak nevezett kollekcióban az olaj rendeltetése nem funkcionális (nagyobb nyomásállóság, jobb leolvashatóság), hanem esztétikai volt. Ahogy azt egy olasz dizájnertől el is várhatjuk.

A jól ismert U-Boat-számlapba egy buborék vitt egy kis játékosságot. A tokot ugyanis nem teljesen töltötték föl olajjal. Bár Capsoil kronográf mellett hárommutatós változatban is megjelent, külsejük túlságosan is funkcionális maradt, nem igazán illeszkedett az olaj játékos alkalmazásához.

U-Boat Darkmoon - pirosban inkább vérhold
U-Boat Darkmoon – pirosban inkább vérhold

A sötét oldal olcsóbb

A 4+1 új Darkmoon-modell ezen igyekszik változtatni egy kicsit, és persze az áron is. A tok átmérője 1 milliméterrel, 44-re csökkent. Így persze még továbbra is nagy, de ez egyáltalán nem szokatlan a márkától. Hasonlóan kevésbé látványos, hogy a fekete változatok esetében a DLC (gyémántszerű szén) bevonatot PVD-re cserélték. Mi több, ugyanezt az eljárást használták a bronz kivitel megalkotásához. Ennél azonban jóval nagyobb összeget sikerült megfogni az üvegen. Az már ugyanis nem zafír, hanem pusztán ásványi. Maradt azonban a svájci Ronda szerkezete, ami az olaj miatt szükségszerűen kvarc.

U-Boat Darkmoon - Capsoil light
U-Boat Darkmoon – Capsoil light

Ami a játékosságot illeti, ott elsősorban az izzó vörösben fénylő indexek, számok és mutatók teszik igazán látványossá az órát. Szintén árulkodó, hogy elhagyták a másodpercmutatót. Más kérdés, hogy az újabb hárommutatós Capsoil modellek sem rendelkeznek már ilyennel. Kvarcóráról lévén szó, ez nem is feltétlenül nagy gond.

U-Boat Darkmoon - a bronz csak bevonat
U-Boat Darkmoon – a bronz csak bevonat

A fenti módosításokkal jelentősen sikerült csökkenteni az olajjal töltött óra árát. A hárommutatós Capsoil 1500 eurót meghaladó árához képest az új változatok majdnem feleannyiba kerülnek csak. Az összeg 850 eurónál indul, és a legdrágábbnak számító, bronzbevonatos modell is csak 1100-ba kerül.

U-Boat