Romantikusan bohém

A Montblanc Bohème Day/Night a márka számára fontos kollekció tagja, elvégre a vásárlóik több mint harmada a szebbik nem képviselője. Szükség is volt egy kis frissítésre.

Bár már bő két évtizede órákat is készít a Montblanc, sokak számára még mindig a toll az, ami eszükbe jut a név hallatán. Tény, hogy van kapcsolat a két “ág” között, de alapvetően igyekeznek elválasztani a tollakat az óráktól. A Bohème esetében a névválasztás terén ez nem sikerült, hiszen nem csak női óra, hanem női toll kollekció is ismert ezen a néven.

Montblanc Bohème Day/Night – egymás mellett a 30 és 34 milliméter átmérőjű modell

Természetesen bajnak ez nem baj. Ha valamit kritizálni lehet, akkor az a tok nem éppen fantáziadús vonalvezetése. Valóban józan, sallangmentes a formája, ami épp ezért nem vált ki különösebb érzelmeket. Igaz, méretben a 30 vagy 34 milliméteres átmérő azért már sokak fantáziáját képes megmozgatni. Egyebek mellett azért is, mert a tok tartalmáról is árulkodik. Valóban nem kell csalódni, nem kenyereznek le kvarc szabályozású szerkezettel. Automatát kapunk MB24.10-es név alatt, ami ténylegesen egy Sellita SW300-as (ETA 2892 klón). Bevált igásló szerkezet ez, szükség esetén szervizelése is könnyen megoldható.

Montblanc Bohème Day/Night – hasonló áttöréseket számlapon ritkán látni

A tok fantáziátlanságát a számlap feledteti, méghozzá meglehetősen intenzíven. Eleve könnyű a dolga, hiszen a számlap határozza meg elsősorban egy óra megjelenését. A szokványos díszítési megoldásokat, úgy mint a gilosált központi részt és az indexként szolgáló gyémántokat két áttörés teszi izgalmassá. Alul a macskaszem formájú ablakban a dátumot olvashatjuk le, míg a központi rész bal felső ívét elfoglaló holdsaroló napszak kijelzésként szolgál. Mindkét forma erősen kötődik a nőiességhez, amely közül az elsőt talán nem kell magyarázni, míg a hold a titokzatosságot szimbolizálja.

Montblanc Bohème Day/Night – fémcsattal is kapható, bár bőrszíjjal kecsesebbnek tűnik

Ami nem titok az óra ára: a nagyobbikért 3290 eurót kérnek, míg a kisebbikért 50-nel kevesebbet. Fémcsatos modellekért 300 euró felárat kell fizetni.

www.montblanc.com