Mesterdalnok bronzból

Nyilván csak idő kérdése volt, hogy az egymutatós órák koronázatlan királya előálljon a MeisterSinger Perigraph Bronze modellel, amely természetesen limitált.

Bár a bronztokos órák első hullámán már túl vagyunk, továbbra is népszerű ez az ősi anyag. Ugyan rendszerint búvárórákhoz, vagy ha nem ahhoz, akkor mindenféleképpen vízhez köthető témájú időmérőkhöz kötik, a MeisterSinger esetében nem ez a helyzet. Itt a kapcsolat síkja maga a múlt. A bronz az egyik legősibb ötvözet, az egymutatós kijelzés pedig az időmérés megjelenítésének legelső módja. Valószínűleg ez keveseket szólít majd meg, inkább maga a bronztok lesz az, ami eladja az órát.

MeisterSinger Perigraph Bronze 2018 Edition - ha már ősi a tok anyaga, akkor az indexek és számok is antik hatásúak legyenek
MeisterSinger Perigraph Bronze 2018 Edition – ha már ősi a tok anyaga, akkor az indexek és számok is antik hatásúak legyenek

Ennél többről ugyanis alapvetően nincs szó a MeisterSinger Perigraph Bronze 2018 Edition esetében. Az alapkollekcióban megtalálható Perigraph-fal a bronz változat minden szempontból megegyezik, azaz a tok átmérője 43 milliméter, az egyetlen egy mutató pedig egy dátumtárcsával egészül ki. A szerkezet is természetesen megegyezik: attól függően, hogy épp mit kapnak, hol egy ETA 2824-2, hol egy Sellita SW 200-1-es kalibert találunk a tokban.

MeisterSinger Perigraph Bronze 2018 Edition - bezöldült csuklóval érdekes lenne járni kelni, ezért a hátlap természetesen rozsdamentes acél.
MeisterSinger Perigraph Bronze 2018 Edition – bezöldült csuklóval érdekes lenne járni kelni, ezért a hátlap természetesen rozsdamentes acél.

A bronzhoz természetesen antikolt bőrszíjat társítottak, de hogy valami modern is legyen az órán, a zár és a korona is DLC (gyémántszerű szén) bevonatot kapott. A 100 darabra limitált modell egyikéhez kicsivel 2000 euró fölött juthatunk hozzá.

728x90