Jaquet Droz Lady 8 Flower

Művészi komplikációk hölgyeknek kifejezetten ritkaságszámba mennek, ezért egyáltalán nem meglepő, hogy a Jaquet Droz Lady 8 Flower újból megjelent a márka kínálatában.

Újból, hiszen először 2015-ben mutatták be. Akkoriban ez volt az első, kifejezetten hölgyeknek készített művészi komplikációs időmérő. Azóta is csak egy-két márka színesíti a választékot, mint például a Christophe Claret, illetve a Van Cleef & Arpels (bár utóbbiak egyszerűbb komplikációkkal hosszabb ideje jelen vannak). Mivel a Jaquet Droz múltja miatt előszeretettel használja a nyolcas számjegyet, így ennek természetesen ennél a modellnél is vissza kellett köszönnie. Rendszerint a számlapon szokott ez megjelenni (pl. Grande Seconde modellek), de a Jaquet Droz Lady 8 Flower esetében a tokra esett a választás, hiszen a Lady 8 kollekció csúcsmodellje.

Jaquet Droz Lady 8 Flower - mindössze 8 példány mellett jut idő bőven kézi munkára
Jaquet Droz Lady 8 Flower – mindössze 8 példány mellett jut idő bőven kézi munkára

A nyolcas fejében kapott helyet a virág, amelynek szirmai alapállapotban csukott helyzetben találunk. A szirmokat mozgató szerkezet nincs összeköttetésben az nyolcas hasában lévő, időmérést szolgálóval, két önálló szerkezettel van tehát dolgunk. A virág szirmai a két óránál lévő nyomógomb segítségével nyílnak, majd csukódnak be újra. A bibe változattól függően gyémánt vagy zafír, amely a szirmok mozgásának ideje alatt saját tengelye körül is forog, így a fény is játszadozhat egy kicsit.

Jaquet Droz Lady 8 Flower - már női óráknál is kötelező a kék
Jaquet Droz Lady 8 Flower – már női óráknál is kötelező a kék

A 35 milliméteres tok anyaga természetesen nemesfém. A fehérarany kivitel zománcozott számlapot kapott, amelyben a különböző lótuszvirágok síkból is kiemelkednek igazi dombormű hatását keltve. Hasonlóan részletesen a vörösarany tokkal készült óra gyöngyház számlapja is. Az órák érthető módon limitáltak, és ha már a nyolcas a márka kedvenc számjegye, akkor változatonként 8-8 példányt is készít, darabonként szűk 40 millióért.

www.jaquet-droz.com