Hugo Boss Grand Prix

Ha máshonnan nem, az öltönyök világából biztosan ismerősen cseng a Hugo Boss neve. Öltönyöket tudnak szabni, az biztos. A Hugo Boss Grand Prix modellek kapcsán megnézzük, milyen órákat készítenek.

Azért azt természetesen ne gondoljunk, hogy a Stuttgarttól délre lévő, metzingeni szélhelyű cég eldobta a centit, az ollót és a varrógépet és CNC gépekre cserélte. Mint minden, az óraiparba belépő divatmárka, úgy a Hugo Boss is csak a nevét, illetve jobb esetben a formatervet adja, a többit alvállalkozókra bízza. Jelenesetben a Movado-csoportra, amely azért nem éppen kispályás szereplője az óraipar e szegmensének.

Hugo Boss Grand Prix 1513476 - ha nem tudnánk: számos más Hugo Boss kiegészítő is kapható, bőrárutól kezdve, napszemüvegen át egészen az órákig
Hugo Boss Grand Prix 1513476 – ha nem tudnánk: számos más Hugo Boss kiegészítő is kapható, bőrárutól kezdve, napszemüvegen át egészen az órákig

Éppen ezért a formatervezők talán bátrabban is eltávolodhattak volna az óraipar egyik klasszikus, motorsport ihlette sportkronográfjától, a TAG Heuer Carrerától. Persze, ha egy márkánál működik egy dizájn, akkor miért nem működne egy másiknál is, főleg, ha lényegesen olcsóbban juthatunk hozzá. A lényegesen olcsóbb persze azt is jelenti, hogy nem mechanikus, hanem kvarc, és nem is svájci, hanem japán (Miyota) szerkezettel érkezik az óra. Egy másik kompromisszum a zafírüveg hiánya. Helyette hagyományos üveget kapunk. Persze azt azért tudni kell, hogy ugyanez igaz a legtöbb divatmárka által készített órára, tehát bőven hozzák a kötelezőt.

Hugo Boss Grand Prix modellek (referenciaszám: 1513474, 1513475, 1513476)
Hugo Boss Grand Prix modellek (referenciaszám: 1513474, 1513475, 1513476)

Ezenfelül azonban a jó ízlést is – amit persze elvárunk egy olyan órától, amely Hugo Boss nevét viseli. Az óra 44 milliméter átmérőjű, ami egy divatos kronográf esetében napjainkban egészséges méretnek tekinthető, ugyanakkor az óra messze nem olyan vastag, mint az elvárnánk. Teljes magassága kereken 10 milliméter, amely egy kronográfnál már laposnak nevezhető, a lapos időmérők pedig jelenleg egyet jelentenek az eleganciával. Az alacsony magasság szinte teljes egészében a kvarcszerkezetnek köszönhető. A számlap peremén végigfutó, a számlap síkjából kiemelkedő tachiméter skála szintén ennek köszönheti létét. Meg persze a tematikának, elvégre ha Hugo Boss Grand Prix a kollekció neve, akkor mind a skála, mind a kronográf kötelező elem.

Hugo Boss Grand Prix modellek (referenciaszám: 1513473, 1513477, 1513478)
Hugo Boss Grand Prix modellek (referenciaszám: 1513473, 1513477, 1513478)

Ahogy az egy divatmárkától megszokott, meglehetősen széles választék áll rendelkezésre a különböző modellekből. Így a klasszikus sötét és világos számlapos modelleken túl kapható kék és szürke számlapos kivitel, feketített tokkal készített változat, bőrszíjas és fémcsatos, beleértve az aranyozott szemekkel ellátottat is. Az ár ennek megfelelően meglehetősen széles, közel 100000 forinttól indul és 130000-ig terjed.

www.hugoboss.com