H. Moser & Cie. Pioneer Centre Seconds Swiss Mad Red

Hogy egyből reagáljunk is a szójátékra – nem, nem őrültek meg. A H. Moser & Cie. Pioneer Centre Seconds Swiss Mad Red nagyon is illeszkedik a trendhez.

Ha van olyan svájci óramárka, amely szeret trollkodni, de közben kivételes minőségű időmérőket is gyárt, akkor az a H. Moser & Cie. Gondoljunk csak az Apple watchot kifigurázó Swiss Alp Watchra, vagy az igazán mély gyomrosra, a Swiss Iconra. Ugyanakkor nevet igazán nem ezzel szereztek maguknak, hanem számlapjaikkal. A színátmenetes, avagy fumé (“fansziásan” kiejtve: fümé) számlap gyakorlatilag egybeforrt velük, bár egyáltalán nem ők találták fel.Jellemzően kékek, illetve zöldek ezek, de eljött az ideje a valami egészen merésznek is:

A pirosnak

Az igazán jól kivitelezett fumé számlapok, és a márkáéi mindenféleképpen azok, a beeső fény szögétől függően az alapszín árnyalataiban is tudnak tündökölni. Így csak érthető, hogy a számlapon túl sok mindent nem találunk. Pusztán a márka neve töri azt meg. Ez persze teljes mértékben illeszkedik az arculatokhoz is, és egyben harmonikus megjelenést is ad az órának.

Babos Szalon Maurice Lacroix kampany
H. Moser & Cie. Pioneer Centre Seconds Swiss Mad Red - ha nem is sportóra, de sportos
H. Moser & Cie. Pioneer Centre Seconds Swiss Mad Red – ha nem is sportóra, de sportos

A Pioneer-kollekció adta a márka sportóráit, ezzel is magyarázható a közel 43 milliméteres átmérő. Az óra megjelenése azonban inkább klasszikus, főleg a visszafogottabb kékben, így akár alkalmi órának is megállná a helyét. A gond mindössze az, hogy ahhoz ma már a 43 milliméter túl nagy, hogy a 15 milliméteres vastagságról ne is beszéljünk. Ráadásul a Streamliner kronográfok bevezetésével a márka is felült a luxus-sportóra vonatra, házon belül teremtve konkurenciát a Pioneer-modelleknek. Igaz, a Streamlinerből csak 100 példány készült, de biztosan hallunk még róluk.

A tokba a márka megszokott alapkalibere, a HMC 200-as manufaktúra kaliber került. Igazán 72 órás járástartalékával tűnik ki. Persze díszítettsége sem utolsó, de a márka tud ennél szebbet is.

H. Moser & Cie. Pioneer Centre Seconds Swiss Mad Red - csuklón feltűnő lesz
H. Moser & Cie. Pioneer Centre Seconds Swiss Mad Red – csuklón feltűnő lesz

Piros számlappal az utóbbi egy-két évben egyre több márkánál találkozhatunk, így immár valóban trendről beszélhetünk. Ugyanakkor nagyon csodálkoznánk, ha a piros utolérné a kék népszerűségét. Ugyanakkor egyáltalán nem biztos, hogy a zölddel ne lenne majd idővel összemérhető. Ha valaki ennek a kibontakozó trendnek részese szeretne lenni, 12900 frankért megteheti.

H. Moser & Cie.