Fekete búvár

Modernebb, keményebb és sötétebb minden eddiginél a Longines HydroConquest új modellje, pedig jóformán csak egy dolgon változtattak.

Lassan kamaszkorba érő kollekció mindig is a márka sportos arcát mutatta, ám az új modell az összes eddiginél sportosabb, morcosabb benyomást tesz. A legszembetűnőbb különbség a teljesen feketébe öltöztetett, 43 millimétere tok. Nem pusztán valamilyen felületkezelési eljárásról beszélünk, amely során rozsdamentes acélra vagy titánra adnak új “ruhát”. A tok anyaga kerámia, egész pontosan cirkónium-dioxid. Ezt pedig azok is megtudhatják, aki a számlap közelébe férkőzhetnek, ott ugyanis az anyag összegképlete is szerepel (ZrO2). A tok ugyanakkor másban is különbözik az eddigi HydroConquestektől. A koronavédők hosszirányban valamivel rövidebbek és így vaskosabbnak is tűnnek. Erre állítólag gyártástechnológiai okok miatt volt szükség, nem formatervezési szempontok vezették.

Longines HydroConquest - megszokott külső új ruhában
Longines HydroConquest – megszokott külső új ruhában

A számlap arculata természetesen nem változott, az erősen kontrasztos (fehér feketén) színkombináció azonban szintén hozzájárul a markáns megjelenéshez. Az örök kérdés a dátumablak. Legyen, vagy ne legyen? Bárhogy is nézzük, a számlap szimmetriáját egyértelműen felborítja. Bár azzal, hogy a dátumablak fehér hátteret kapott, valamennyire igyekeztek ellensúlyozni az átellenben lévő kilences számjegy színfoltját, de a számlap ennek ellenére is balra “dől”. Persze ahogy búváróráknál lenni szokott, a búvárkodás kevésbé fontos, hiába a 300 méteres vízállóság, az egy irányba forgatható búvárlünetta és a kaucsukszíj. Ez az óra is inkább a kiegészítőként szolgál.

Longines HydroConquest - a legtöbb esetben vizet legfeljebb így, csobbanva fog látni
Longines HydroConquest – a legtöbb esetben vizet legfeljebb így, csobbanva fog látni

Ennek alátámasztására is szolgálhat a L888-as szerkezet. A név mögött valójában az ETA A31-L01-es kaliber értendő, amely nem más, mint egy átdolgozott ETA 2892-A2. A funkcióbeli legszembeötlőbb különbség a közel 64 órás járástartalék, amit a billegő lengésszámának csökkentésével (25200 féllengés/óra) értek el.

A kerámiatoknak köszönhetően ez a HydroConquest a drágábbak közé tartozik a 3500 frankos árával. A nyári, várhatóan június, július környéki megjelenésig még van egy kis idő gondolkodni.