Újra merészek

Ha nem is minden előjel nélkül, de mégiscsak váratlanul érkezett az Ulysse Nardin Skeleton X, a márka új kollekciója.

A származását illetően természetesen látunk ismerős, mi több, egészen egyértelmű vonásokat. A számlap közepét elfoglaló téglalap például tagadhatatlanul az Executive kollekcióból származik. Ugyanakkor a tok 42 milliméterre zsugorodott az Executive-okra jellemző 45-ről.

Ulysse Nardin Skeleton X - ha zavarnak a szőrszálak, nem neked való
Ulysse Nardin Skeleton X – ha zavarnak a szőrszálak, nem neked való

A csontvázasított megjelenés szintén nem igazi újdonság, hiszen három évvel ezelőtt az Executive Skeleton Tourbillon ehhez már letette az alapokat. Ami mégis új, az az áttervezett szerkezet. A módosítás oka tisztán esztétikai, hiszen az Ulysse Nardin Skeleton X modellek jóval többet mutatnak meg magukból. Így lett az UN-171-es kaliberből UN-371-es. Ahogy látható, kézi felhúzású szerkezettel van dolgunk, ám a magas, 96 órányi járástartalék miatt elég három-négy naponta felhúzni.

Ulysse Nardin Skeleton X - teljesen feketében kisebbnek tűnik 42 milliméternél
Ulysse Nardin Skeleton X – teljesen feketében kisebbnek tűnik 42 milliméternél

Az új kollekcióval a márkának nem titkolt célja egy fiatalabb vásárlóközönség megszólítása. Erre épül aktuális kampányuk is. Ehhez persze az árat is csökkenteni kellett, ami többé-kevésbé sikerült is. Persze a 17500 frank (29000 az arany esetében) nem éppen jutányos, de így is két és félszer kevesebb, mint a 2016-os elődé.

www.ulysse-nardin.com