Újra Gravity

Minden évben jelentkezik a márka egy-egy látványosabb időmérővel, így a Maurice Lacroix Masterpiece Gravity Limited Edition sem kelt csalódást.

Legalábbis nem akkorát. Tény, hogy a márka a 2010-es évek közepén egy elég komoly válságon esett át, ahogy az is, hogy ebből elsősorban az Aikon kollekciónak köszönhetően ügyesen kimászott. A botlás majd az azt követő feltápászkodás elég egyértelműen megmutatta, hogy a márkának nem sikerült a belépő szegmensből magasabbra ugrania. Ebből a szempontból árulkodó is az óra: jelzi ugyanis, hogy mindezek ellenére sem adták fel elképzeléseiket.

Maurice Lacroix Masterpiece Gravity Limited Edition - lassan jöhetnének már valami újjal
Maurice Lacroix Masterpiece Gravity Limited Edition – lassan jöhetnének már valami újjal

Az óra iránti lelkesedés persze okkal mérsékelt. A Maurice Lacroix Masterpiece Gravity Limited Edition ugyanis először 2014-ben mutatkozott be, és azóta minden egyes évben kapunk egy újabb változatot. Tény, hogy megjelenésükben erősen különböznek egymástól, így például az idei kivitel erősen sportos benyomást kelt citromsárga számlapjával és 43 milliméteres tokájának antracit színű PVD bevonatával.

Maurice Lacroix Masterpiece Gravity Limited Edition - saját a szerkezet, de Gravity óráknál még a hajszálrugó is az
Maurice Lacroix Masterpiece Gravity Limited Edition – saját a szerkezet, de Gravity óráknál még a hajszálrugó is az

Lehet azonban, hogy álmaikban már kevésbé bíznak. Az óra pusztán 25 példányban készül, ami mindössze tizede az évekkel ezelőtti mennyiségeknek. Az ár az évek során nem pusztán változatlan maradt, hanem valamivel még csökkent is, kereken 12000 frankra.

www.mauricelacroix.com