Vissza a múltba

A Mido Ocean Star Tribute újabb példája a szűnni nem akaró retró-trendnek. Szerencsére csak a dizájn retró, minden más korszerű.

Az új időmérő gyakorlatilag minden további nélkül megállná helyét a 60-as, 70-es években is. A külsőt szemlélve alapvetően egy dolog szúr szemet: a méret. A mostani modell átmérője 40,5 milliméter, ami akkor nagynak számított. Manapság pedig illeszkedik a csökkenő átmérők trendjéhez, és persze a retróhoz is passzol. Csak halkan jegyezzük meg, hogy az évtized első felében búváróráknál egyáltalán nem volt ritka az akár 48 milliméteres átmérő sem.

Mido Ocean Star Tribute – kék nélkül ma már nincs új modell

Persze ha alaposabban szemügyre vesszük az órát, azért nagyon nem az évtizedekkel ezelőtti minőséget látjuk.Gazdag részletek és persze precíz kidolgozással szembesülünk, ami természetesen korunk modern CNC gépei javára írható. Akkoriban szintén csodájára jártak volna a domború zafírüvegnek, ami ma már mondhatni általánosan elterjedt. Tegyük hozzá, hogy azért jellemzően nem a belépőkategóriában.

Babos Szalon Maurice Lacroix kampany

A szerkezet természetesen a jól ismert 80-as kaliber (Powermatic 80, 80 órás járástartalékkal). Ugyanakkor most a “mezei” kivitelt építették be, azaz a hajszálrugó nem szilícium. Akár tetszik, akár nem, nagyon úgy néz ki, hogy a Swatch-csoportnál, amelynek a Mido is része, a 2892-es és 2824-es ETA kaliberek a múltat képviselik, és csoporton kívüli márkáknak szánják.

Mido Ocean Star Tribute – alapból jár hozzá szövetszíj is

Az egyszerűbb kivitelű szerkezet azonban segít abban, hogy az 1000 eurós lélektani határ alatt maradjon az óra ára. Konkrétan 990 euróért vagy frankért tehetünk szert egy modellre. A milánói (fonott) fémcsattal szerelt órához a számlap színével megegyező szövetszíj is jár. Összességében egy erősen versenyképes árazású, ráadásul jubileumi (75 éves az Ocean Star kollekció) órával jelentkezett a Mido.

www.midowatches.com