Váratlan befutó

Néha-néha előfordul, hogy a minden szempontból alaposan megtervezett darabok helyett egy kósza ötlet révén születő időmérő lesz a befutó. Ez történt a MeisterSinger Metris Mellow Yellow órával is.

Idén Bázelben pusztán a prototípust láthattuk, de tagadhatatlanul jóval nagyobb érdeklődést váltott ki, mint a bronz tokos modellek. Az aktuális trendnek megfelelően a Metris kollekció kis átmérővel készül, 38 milliméteres a tokja. Amiért mégis nagyobbnak tűnik, az a szinte teljesen puritán számlapnak köszönhető. A Mellow Yellow esetében persze ezt erősen fenntartásokkal kell fogadni.

MeisterSinger Metris Mellow Yellow – szokatlanul új arca ez a MeisterSingernek, de szerethető

Persze ha színvakok vagyunk, akkor továbbra is a MesiterSinger óráktól megszokott finom kiegyensúlyozottságot látnánk, nem pedig a számlap élénk sárga színét. Tulajdonképpen pusztán ebben különbözik ennek a Metrisnek a számlapja az idén bronzba öltöztetett társaitól, mégis merőben más megjelenésű óráról beszélhetünk. A szélei felé enyhén a narancssárga felé hajló számlap a kevés pirossal megszórt fekete indexekkel és számokkal kiegészülve kifejezetten vidám hangulatot sugároz. Hogy ezt az atmoszférát semmi se zavarja meg, a tok fekete, ahogy a bőrszíj is.

MeisterSinger Metris Mellow Yellow – prototípus Bázelben. Csak a szíj textúrája változott,

A tok nem újdonság, a tavalyi Black Line kollekcióhoz hasonlóan itt is DLC, azaz gyémántszerű szén bevonatról beszélünk. Jobban ellenáll ez a karcolásoknak, mint az óraiparban előszeretettel alkalmazott egyéb elterjedt eljárások. A tok a bölcsője az SW-200-as kalibernek, amit tömör, szintén DLC eljárással bevont hátlap fed.

Az óra július második felétől kerül forgalomba, 1690 eurót kérnek érte.

www.meistersinger.de