Valentinra

Hogy legyen idő meghozni a döntést, már jóval a jeles nap előtt jelentkeznek kimondottan az alkalomra készített időmérőkkel az óramárkák. Idén az elsők között a Breguet és a Maurice Lacroix állt elő.

Persze teljesen új modellekről azért nem beszélhetünk, és ami azt illeti úgy különösebben a fantáziájukat sem erőltették meg. Ez mind az óraipar élmezőnyébe tartozó Breguet-re, mind az újra a belépőkategóriában versenyző Maurice Lacroix-ra igaz. Hogyan is készül a kevésbé fantáziadús Valentin-napi női karóra? Valahogy így: végy egy már meglévő modellt! A szíjat cseréld le pirosra vagy rózsaszínre! Ha köveket használsz, lehetőleg ne csak gyémántokban gondolkodj! Sokkal jobb ha spinellben, zafírban, rubinban gondolkodsz. Persze ezek is pirosak vagy rózsaszínűek legyenek.

Breguet Classique Phase de Lune Dame - azért nem véletlenül csak 14 példány készül
Breguet Classique Phase de Lune Dame – azért nem véletlenül csak 14 példány készül

Ezzel mondhatni le is írtuk bármely tetszőleges márka Valentin-napi időmérőjét. A valamivel merészebbek hajlandóak esetleg a gyöngyházon kívül másfajta anyagot is számlapként használni, de azért ez annyira nem jellemező.

Maurice Lacroix Fiaba Valentine - a lünetta csak aranyozott, de az indexek helyén lévő gyémántok igaziak
Maurice Lacroix Fiaba Valentine – a lünetta csak aranyozott, de az indexek helyén lévő gyémántok igaziak

A Breguet Classique Phase de Lune Dame 30 milliméter átmérőjű modellje ennek megfelelően szokványos megjelenésű, kizárólag szerkezete az, amellyel képes konkurensek hasonló modelljei fölé emelkedni. Hogy a márka mennyire bízik modellje sikerében mi sem mutatja jobban, hogy mindössze 14 példány készül ebből a változatból.

Maurice Lacroix Fiaba Valentine - ha virágszirmok nem is, szép csomagolás jár hozzá
Maurice Lacroix Fiaba Valentine – ha virágszirmok nem is, szép csomagolás jár hozzá

Ennél azért valamivel optimistább a Maurice Lacroix a Fiaba Valentine időmérőjével. Persze lehet is, elvégre a belépőszinten azért lényegesen szerényebb árakat találunk. Arról nem is beszélve, hogy a Breguet-modell fehéraranya és manufaktúra szerkezete helyett rozsdamentes acélt és kvarc szerkezetet kapott. A 300 darabos limitáció így azért egész reálisnak tekinthető. Azt azonban el kell ismerni, hogy a szíj választásában mertek kicsit szakítani a hagyományoktól. A 32 milliméteres tokot nem bőr, nem is bársony, hanem selyem tartja a csuklón. Tartós nem lesz, de az alkalomhoz tagadhatatlanul jól illik.