UNDONE BASECAMP 2.0, táborozáshoz ajánlott

Szeretünk órákat tesztelni! Naná, ki ne szeretné? S kifejezetten elégedett érzést kölcsönöz, ha egy márka a véleményünkre is odafigyel. Lássuk, mit tud a frissített UNDONE BASECAMP 2.0, ami kifejezetten táborozáshoz ajánlott.

UNDONE BASECAMP CLASSIC 2.0 Fotó: @RetekG

Automata!

Egy korábbi, szintén az UNDONE –tól érkező, „holdra szállós” karóra kóstolgatása során bizony fanyalogtuk kicsit annak kvarc szerkezete okán, s lás csodát, a gyártó most elküldte az egyik, de már mechanikus szívvel szerelt újdonságát! A szerkezet a jól ismert Seiko NH35a automata. 42 órás járástartalékkal, s strapabíró felépítésével tökéletes választás, ha “jóáras” karórát épít az ember.

Játszósóra

UNDONE BASECAMP CLASSIC 2.0 Fotó: @RetekG
UNDONE BASECAMP CLASSIC 2.0 Fotó: @RetekG

A most megújult modellcsalád előző szériája idestova 5 éve, azaz 2014 óta keresi a megfizethetőszerszámórát” keresők kegyeit. Az angol „tool watch” tükörfordítása, mint általában most sem adja vissza pontosan, mire is szánja az efféle időmérőket a tervező. Semmiképp sem szegeket beverni. Sokkal inkább kifejező, ha mindennapi, vagy hétköznapi viseletre kifejezetten alkalmas, amolyan „játszósóra” gyűjtőszó alá soroljuk őket.

UNDONE BASECAMP CLASSIC 2.0 Fotó: @UNDONEWATCHES

Az UNDONE BASECAMP 2.0

Nem akar se több, se kevesebb lenni. Egyszerű, letisztult formavilág.

Az óra legfontosabb célkitűzése, hogy bárhol és bármikor leolvasható legyen. E nemes küldetés szolgálatában állnak a nagyméretű számlapi jelölések, a narancssárgán rikító, méretes óramutató, illetve a bőséges lumineszcens festék használata. Mondhatjuk, hogy a búváróra kategóriát is kimerítő újdonságot forgathattunk a kezünkben. 100 méteres vízállóság, csavarzáras korona, egyetlen irányba forgatható lünetta. Pipa. Ez utóbbi változott leginkább az első BASECAMP verzióhoz képest, hiszen felkerült a jól ismert 15-30-45-V felirat, illetve az 5 percenkénti osztások serege is, a különleges K1 üveggel borított „manuális kronográf” felszínére.

UNDONE BASECAMP CLASSIC 2.0 Fotó: @UNDONE
UNDONE BASECAMP CLASSIC 2.0 Fotó: @UNDONEWATCHES

A maximális leolvashatóság érdekében duplán domború ún. Lexan Polikarbonát üveg feszül a számlap fölé és a lünetta felé, ami ugyan nem annyira karcálló, mint a jól ismert zafír változat, ám összetörni jóval nehezebb. Ezt a kompozit anyagot alkalmazzák a legtöbb golyóállóüveg előállítása során is! Az óra hátlapját ugyanez az anyag, épp csak síkban egyenes kivitelben védi, s egyben meg is mutatja a Seiko-féle mechanikus szerkezetet.

UNDONE BASECAMP CLASSIC 2.0 Fotó: @RetekG
UNDONE BASECAMP CLASSIC 2.0 Fotó: @RetekG

Részletekben van az ördög elásva

A fejlesztés nyomait – avagy a gyártó termékeinek fejlődését olyan „részletkérdésekben” is észlelhetjük, mint az óratok finomodó kidolgozása. Amíg korábban egy megfizethető, mondhatni olcsóbb karórától megszokhattuk az elnagyolt kivitelezést, addig manapság egyre több microbrand, így az UNDONE is odafigyel a részletekre. Így láthatunk kecsesen megtört vonalakat, váltakozó síkokat, remekül magasfényűre polírozott éleket is a BASECAMP 2.0 40 mm-es átmérővel érkező, rozsdamentes acéltokján, amely adott esetben akár fekete, PVD bevonattal is választható.

UNDONE BASECAMP CLASSIC 2.0 Fotó: @RetekG

Változatosság és variálhatóság

Továbbra is ezek a gyártó legerősebb fegyvernemei, így nem csoda, hogy többféle, akár egy egészen különleges megjelenésű, amolyan szemcsés felületű, kék színű számlapos kivitelt is rendelhetünk magunknak, de lényegében a rendelkezésre álló alkatrészekből akármilyen színű és stílusú konstelláció megépíthető a modellcsaládon belül. Ehhez az október 2. napján szintén megújult „customizer” avagy személyre szabhatósági weboldal kínál látványos segítséget, ahol az eddigieknél is szabadabb módon variálhatja a megrendelő az óratokot, a mutatókat, a számlapokat, a szíjakat, a lünettákat, azaz szinte mindent.

UNDONE BASECAMP CLASSIC 2.0 Fotó: @RetekG

BASECAMP CALI

S ha már változatosság, Október 15.-én tovább frissül a modellcsalád! Immár ún. kaliforniai számlappal is elérhetővé válik. Az új számlapokhoz ráadásul új mutatók is érkeznek, melyek a jól ismert Rolex módit követik.

UNDONE BASECAMP CALI NATO Fotó: @UNDONEWATCHES

A különleges, viszonylag ritkán látott kaliforniai számlap lényegében a római és az arab számok sajátos kombinációjából építkezik a számlapi indexeket illetően. A dizájn a második világháború búváróráihoz köthető, s alapvetően a hibamentes leolvasást szolgálta, hogy még a legzordabb látási viszonyok között is egyértelműen tudható legyen, a számlap melyik részén jár az óra és a percmutató.

UNDONE BASECAMP CALI GREEN DIAL Fotó: @UNDONEWATCHES

Pénz beszél, a vevő válogat

A BASECAMP 2.0 (CLASSIC), valamint a BASECAMP CALI 295 illetve 315 USD közé eső, azaz bőven 100.000 Ft alatti áron érhető el, az összeválogatott tartozékoktól függően. Az igaz, hogy ebben az árszegmensben manapság meglehetősen erős a kínálat és verseny, tény viszont, hogy ami a variálhatóságot illeti egyik márka sem ad olyan fokú szabadságot, mint az UNDONE. Nem beszélve az új, valóban egyedi színű és textúrájú számlapkínálatról. Ezért mindent összevetve érdemesnek fest felkeresni, ha más nem, a móka kedvéért az új óraépítő weboldalukat, s ki tudja, talán megtetszik majd az ott összepakolt ad hoc teremtményünk.

 

UNDONE WATCHES