U-Boat U-42 Unicum

Bár tény és való, hogy az U-Boat U-42 Unicum mágnesként vonzza a tekintetet, a kérdés csupán az, hogy milyen reakciókat vált majd ki a szemlélőkből.

Hogy heveseket, ahhoz kétség aligha fűződhet. Elvégre egy 50 milliméter átmérőjű óriás ül az óra viselőjének csuklóján. Ebbe a méretbe nem tartozik bele az U-42 kollekció hosszú koronája, amelyet a viselhetőség érdekében a tok oldalára kellett hajtani. A koronát egyébként így is át kellett helyezni a tok baloldalára.

U-Boat U-42 Unicum
U-Boat U-42 Unicum – koponya nélkül nincs menő óra

Alkoholkedvelő olvasóinkat sajnos el kell keserítenünk, mert az óra nevében az Unicum szónak semmi köze a hazai gyomorkeserűhöz, helyette az óra egyediségének hangsúlyozására használták. Ez pedig szó szerint értendő, ez az egyetlen példány ebből a steampunk beütésű U-42-ből. A műfajhoz illően akár bronz is lehetett volna a tok, ám az óra megjelenésében egyedül a számlap tartalmaz rezet, konkrétan rézből készült, míg a tok többi része titán. Egy 50 milliméteres bronz tokhoz már fegyverviselési engedély kellene.

Babos Szalon Maurice Lacroix kampany
U-Boat U-42 Unicum - lényegi infók a hátlapon
U-Boat U-42 Unicum – lényegi infók a hátlapon

Az U-Boat U-42 Unicum kivagyiságát a bőrszíjjal is erősítik. Valószínűleg nincs még egy olyan bőrszíj, amely egy középkori irat szövegét hordozná. Akár fel is tetoválhatták volna, de helyette inkább lézerrel vitték fel a szöveget. Nyilván lesz, aki egy vagyont adna egy ilyen óráért, és persze olyan is, akinek a világ összes pénzéért sem kellene.

www.uboatwatch.com