Színesedünk

Ha csak óvatosan is, de úgy tűnik, a márka hagyományosabb megjelenésű órái is színesednek. Bizonyíték a Glashütte Original PanoMaticLunar Rosé-Opalin.

Bár a márka jellemzően a Sixties kollekciót szemelte ki arra, hogy kiélje színek iránti vágyát, úgy tűnik más kollekciókat is elért a lendület. Más kérdés, hogy a Sixties kollekció színes egyéniségeinek élénk színvilága inkább a hetvenes évekre volt jellemző, de ettől függetlenül jól mutat a kérdéses modelleken például a zöld és a narancs. Arról nem is beszélve, hogy ha már saját számlapgyártó üzemet nyitottak Pforzheimben, akkor illik ellátni érdekesebb megrendelésekkel is.

Glashütte Original PanoMaticLunar Rosé-Opalin – a lazac is egy szín

Ezek egyike kétségkívül az egyszerűen csak lazacszínűnek nevezet számlap. Nem teljesen ismeretlen árnyalatról beszélhetünk. Ha csak egy-egy modellváltozat erejéig, de szinte az összes, a Glashütte Originaléhoz mérhető presztízsű márkánál találni ilyen árnyalatút. A márka nagy dobása, hogy ezt az egyik legjellegzetesebb, legfelismerhetőbb és legkeresettebb kollekciójának, a Pano egyik változatával teszi.

Az elegáns, 40 milliméter átmérőjű tokot ezúttal rozsdamentes acélból formálták meg. Bár viszonylag sok a “mezei” acél a Pano kollekcióban, azért inkább a nemesfém használata jellemző. Ez az újdonságuk ráadásul limitált is (50 példány), jogosan gyanakodhatnánk fehéraranyra, esetleg platinára.

Glashütte Original PanoMaticLunar Rosé-Opalin – ha esetleg nem tűnt volna fel, van holdfázis is

A számlap kiegészítő színéül a kéket választották. Egyrészt meglehetősen jó kontrasztot alkot, így könnyű leolvasni, másrészt a kék jelenleg amúgy is kifejezetten népszerű. Külön öröm, hogy a dátumtárcsa színét is ehhez igazították, és nem próbálták meg például feketével megúszni. Más kérdés, hogy egy 9400, zsanérzárral 9700, fémcsattal pedig 10800 euróért kínált óránál ez azért minimálisan elvárható.

www.glashuette-original.com