Romain Jerome Skylab Batman

Ha valamire számíthatunk a Romain Jerome-tól, akkor az a polgárpukkasztás. A nagy sikerű DNA-kollekciójukat útkeresés követte, és immár a popkultúrában utaznak, ahogy azt a Romain Jerome Skylab Batman is jól mutatja.Legyen szó 8 bites videojáték órába öntéséről, vagy szocialista aggastyánok csókjáról, rájuk lehet számítani. Ki más is állhatna elő egy batmanes órával a luxusidőmérők világában, ha nem ők. Persze egy egyszerű logó itt aligha lesz elég, annál sokkal többet kell nyújtani. Tudják ezt a márkánál is, nem véletlenül döntöttek a Skylab-kollekció tokja mellett, amely 48 milliméteres átmérőjével bőven elegendő helyet biztosít ahhoz, hogy a formatervezők szabadjára engedjék fantáziájukat. Ilyen az RJ004–M kézi felhúzású kaliber, amelyből sokat nem látunk. Nem azért, mert valami elfedi, hanem mert csontvázasított. Ha pedig mindez nem lenne elég, a szerkezet megmaradt hídjai mind feketék, a kerekek pedig sötétszürkék. Egyedül a szerkezet kövei visznek egy kis színt ebbe a rendkívül sötét tónusokkal dolgozó időmérőbe. Persze mi mást is várunk, ha az óra a „Dark Knight”-nak, azaz a sötét lovagnak hódol.

Romain Jerome Skylab Batman - nappal alig látható a Batman logó
Romain Jerome Skylab Batman – nappal alig látható a Batman logó

Mint minden üvegbetétes hátlappal ellátott csontvázasított óránál, gond lehet a kar szőrzete. Ezt a Romain Jerome úgy oldotta meg, hogy a hátlapra Batman városának, Gotham Citynek a térképét gravírozták. A zömében egyenes vonalakkal operáló térkép hálót rajzol a hátlapra, amely egyrészt sikeresen feledteti velünk karszőrzetünk zavaró hatását, másrészt ha az órát levesszük, jól háttérként szolgál a csontvázasított szerkezethez.

Romain Jerome Skylab Batman - Gotham City térképe a hátlapon
Romain Jerome Skylab Batman – Gotham City térképe a hátlapon

Persze nincsen batmanes óra Batman-logó nélkül. A fekete színek miatt ezt normál fényviszonyok mellett elsőre talán nem is szúrjuk ki, pedig ott van az óra kellős közepén. Ha azonban éjszaka, a „sötét lovag” műszakjának közepén pillantunk a számlapra, akkor az erős SuperLumiNova-festéknek köszönhetően szinte kiszúrja a szemünket.

www.rjwatches.com