Rolex Katalógus 2020

2020. szeptember 1. napján, 0 óra 01 perckor „robbant a bomba”, s minden különösebb felhajtás vagy harsonaszó nélkül felkerültek a gyártó weboldalára az idén bőven megkésve, de végül mégis bemutatásra került újdonságok. Változás akad, a közönség öröme azonban korántsem osztatlan. Ízelítő következik a Rolex 2020. évi katalógusából. Rolex Katalógus 2020.

Óra Magazin

Nyomtatott magazinunk hasábjain megadjuk majd a módját, rászánjuk a helyet és az időt. Elvégre mégis csak élvezetesebb a szép, nagy, színes, illatos és nyomtatott képeket lapozgatva, elcsámcsogni a valószínűleg idén legjobban várt bejelentések felett.

Rolex Oyster Perpetual Submariner Date Referenciaszáma: 126610LV. Forrás: Rolex
Rolex Oyster Perpetual Submariner Date Referenciaszáma: 126610LV. Forrás: Rolex

Mint írtuk fent, a rajongók tábora minimum megosztott, sőt! Úgy fest inkább az elégedetlenek kiabálnak hangosabban.

Bár egyelőre – ismerve a hivatalos márkakereskedésekben elérhető, acél sportmodellek mennyiségét – attól aligha kell félni, hogy a fanyalgók után majd marékszám dobálják a kissé feldagadt Submariner modelleket.

41

A válasz az élet értelmére és a mindenség nagy, végső kérdésére, az 42. S immár mindössze eggyel kevesebb a Rolex Submariner óratokok átmérője (milliméterben). A változás valamennyi, hivatalos márkaboltban kapható (azaz a legfrissebb, alig két napos katalógusban szereplő) Submariner esetén igaz. A gyártó tehát frissítette, ha tetszik lecserélte a teljes szériát.

Rolex Oyster Perpetual Submariner 114060 balra és az új Rolex Oyster Perpetual Submariner 124060 jobbra. Méretarányos összehasonlítás. Forrás: Rolex
Rolex Oyster Perpetual Submariner 114060 balra és az új Rolex Oyster Perpetual Submariner 124060 jobbra. Méretarányos összehasonlítás. Forrás: Rolex

Megszűnt tehát valamennyi, 40 mm-es tokátmérővel készült Submariner, legyen az dátum nélküli vagy dátumos, arany-acél, vagy arany kivitel. S ahogy arra számítani lehetett – mi szóltunk – megszűnt az ún. Hulk is, azaz a zöld számlapos és zöld lünettás verzió egyaránt. Izzanak is a használt órák piacterei!

Az eddig sem csekély érdeklődés, illetve a szintén (bátran állíthatóan) irreális használt piaci ár újabb lendületet vett. Azért jó lesz mindezzel vigyázni kicsit, ki tudja meddig tart a felszálló ág, s mikor veszít igen nagyot a játékon az, aki most szeretne beszerezni egy „régi” (értsd 40 milliméteres) Submariner-t. Akár fekete, akár zöld számlappal.

Fehérarany (!) Rolex Oyster Perpetual Submariner Date Referenciaszáma: 126619LB. Forrás: Rolex

Tény viszont, hogy ezt már csak a használt óra piacon teheti meg, ezekből – bár a Rolex útjai kifürkészhetetlenek – több már jó ideig bizonyosan nem lesz.

Színek

Egyéb „eget rengető” változást nem igazán véltünk felfedezni a frissített kínálatot böngészve.

Már amennyiben a 40 kontra 41 lépcsőfok az, de erről majd hosszasan értekezünk a nyomtatott kiadásunkban, ezért talán már most érdemes előfizetni rá.

Rolex Oyster Perpetual Sky-Dweller Referenciaszáma: 326238. Forrás: Rolex

Ami viszont mindenképp figyelemfelkeltő, az a színes OYSTER PERPETUAL (41, azaz férfi – 36, azaz inkább női és 31, azaz kifejezetten nőknek szánt) modellcsalád.

Az ötlet egyébként – szürke, fekete, kék árnyalatai, zöld, rózsaszín, sárga, narancs számlapok – nem feltétlen ördögtől való, mégis esetükben még inkább visszás az eddigi fogadtatás. Persze az emberek itt most talán fordítva ülnek a lovon.

Nyilván ezek a kis színes, 2020-as Rolex modellek nem a fanatikus gyűjtőknek, vagy a nagy pályás rajongóknak készültek. Ellenben remek és igencsak változatos alternatíva a márkával ismerkedő, kezdő Rolex tulajdonosok számára.

Rolex Oyster Perpetual 41 Referenciaszáma: 124300. Forrás: Rolex

Különösen, ha pénztárcájuk sem feneketlen. Az új szivárványos modellek ára ugyanis kifejezetten jól indul (5850 (41), 5550 (36) és 5150 (31) euró a – magyar – lista áruk). Rendben, a színek árnyalatai talán nem sikerültek igazán, de 2 millió forint alatt új Rolex acél óra, elsőosztályú, modern Rolex automata mechanikus szerkezettel; Azért ez így együtt nem egy rossz ajánlat, nem igaz?

Látni kell

Persze az új modellek mindegyikére igaz, hogy látni kell őket élőben, ahhoz, hogy igazán őszinte értékelést mondhassunk róluk.

Mennyit számít az az 1 mm? Mennyire szépek (vagy rusnyák) a színek élőben? Jól sikerült a Submariner új zöld és kék lünettája?

Rolex Oyster Perpetual Submariner Referenciaszáma: 124060. Forrás: Rolex

Megannyi kérdés, amire remélhetőleg, a nyomtatott számunkban már bővebb választ adhatunk.

Hamarosan ott találkozunk.

Rolex