Óra szivarhoz

Az óraiparban néha vannak olyan együttműködések, amelyek valóban hitelesnek tűnnek. A Cuervo y Sobrinos Esplendidos CSWC a kevés ilyen egyike.

Bár a dohányzás egészének népszerűsége leszálló ágon van, néhány részterület továbbra is közkedvelt. Ilyen a pipázás, de még inkább a szivarozás, ami látszólag könnyen kapcsolódik az órák világához. Nem a Cuervo y Sobrinos az első ugyanis, amely megpróbálja közös nevezőre hozni a kettőt. Ugyanakkor meglehetősen rövid életűek az együttműködések, már ha kifejezetten ez a cél, és nem pusztán a számlap díszítéshez használják a dohánylevelet. Ismertebb márkák közül legutoljára a Zenith próbálkozott Cohibával – mérsékelt sikerrel.

Kubát valószínűleg nem karórákkal társítjuk, pedig a Cuervo y Sobrinos gyökerei oda vezethetőek vissza. Természetesen a Castro előtti Kubába. Alvó márkaként az ezredfordulón élesztették újjá, ám az 1940-es, 1950-es években elért csúcspontot még mindig nem sikerül megközelíteni. Ennek ellenére sikeresen lovagolják meg a retrótrendet, és egyben talán a latin életérzést is sikeresen közvetítik.

Cuervo y Sobrinos Esplendidos CSWC – a bajnokság neve nélkül is világos a dohányos kapcsolat

Ennek köszönhető, hogy a Cuervo y Sobrinos Esplendidos CSWC 35×47 milliméteres tokja erősen a kései negyvenes évek formavilágát idézi. A névben szereplő CSWC az immár 10. alkalommal megrendezett szivarozási világbajnokságra utal, amelynek 5 éve partnere a márka. Ki is tettek magukért. A három változat közül a pezsgő színűt a világbajnok kapja, amely természetesen egyedi darab. Az ezüst színűeket a nemzeti bajnokok, míg a barnára elvileg bárki szert tehet. Azért elvileg, mert mindössze 80 darab készül belőlük.

Cuervo y Sobrinos Esplendidos CSWC – ez nem csak felületes kapcsolat

Újrainduló márkaként saját kaliberről még nem beszélhetünk, a CYS 5102-es kaliber valójában egy ETA 2892-A2-es. Az is igaz, hogy eredetileg nem hogy saját kaliberük, de saját óráik sem voltak. A svájci márkák sok évtizedekkel ezelőtt szíves örömest látták el saját óráikat a “Cuervo y Sobrinos” jelzéssel, teljesen elhagyva saját nevüket. Még a Rolex is hajlandó volt erre egykor.

Nem pusztán az óra, de a csomagolás is figyelemre méltó. Szépen kidolgozott humidorral szállítják. Az órát azért ne abban tároljuk.

www.cuervoysobrinos.com