Kettő az egyben

Első hallásra garantált bukásnak tűnik, ha két markáns formatervű órát összegyúrnak. A Bulgari Octo Roma a kevés kivételek egyike.

A kollekciót ugyan tavaly mutatták be, idén azonban három népszerű változattal bővült. Ami az óra, pontosabban annak dizájnjának különlegességét adja, az a kör sikeres négyzetesítése. Az egyik kiindulási alap az óraipar már elhunyt, de továbbra is meghatározó formatervezői zsenijének, Gérald Gentának a gyermeke, ez lenne az Octo. Hogy, hogy nem a másik is tőle származik. Ugyanakkor míg az Octo erősen szögletes, markáns törésekkel és élekkel, addig a Bvlgari-Bvlgari kerek. A két formaterv egyesítése azonban pont a legjobbat adja tovább az „újszülöttnek”. Így egy átmenet jött létre a nagyon férfias Octo, és a simulékonyabb Bvlgari-Bvlgari között.

Bulgari Octo Roma - három közül kettő egész színesre sikeredett
Bulgari Octo Roma – három közül kettő egész színesre sikeredett

Ezen kívül valamivel kedvezőbb alakulhatnak az árak is, már ha az 5600 frankos indulóár annak számít. Persze nem pusztán ez az egyedüli előnyük a 41 milliméter átmérőjű Bulgari Octo Roma modelleknek. Szemben az Octo kollekció darabjaival, amelyek jellemzően monokrómok, az Octo Romák mernek színesebbek lenni, és ez nem csupán a számlapra vonatkozik. Újra kezd ugyanis divatba jönni a bimetál, azaz az aranyat és acélt ötvöző tok és fémcsat. Ennek utoljára a nyolcvanas években volt nagy keletje.

Bulgari Octo Roma - újra jönnek a 80-as évek
Bulgari Octo Roma – újra jönnek a 80-as évek

A Bulgari Octo Roma igen kedvező fogadtatásban részesült, ami egy újabb bizonyítéka annak, hogy az utóbbi 3-4 évben jól vezetik a márka órás részlegét.

www.bulgari.com

728x90