Immár kékben is

Meglepődni talán már senki nem lepődik meg a Jaquet Droz Grande Seconde Quantieme Satin-Brushed Blue színén. Tény, hogy hiányzott, és az is, hogy nagyon más karaktert kölcsönöz az órának.

A 2010-es évek eleje óta egyre népszerűbb színből immár többet állít elő az óraipar, mint fehérből. Persze ha a fehérhez hozzávesszük a külön kezelt ezüst színűeket, és így világos színű számlapokról beszélünk, akkor azért még van hova fejlődni. Érdekes módon a kék zömében nem a fekete rovására nőtt, ami közel 45 százalékot hasít ki magának. Pedig sokáig úgy tartotta a mondás, hogy a kék az új fekete.

Jaquet Droz Grande Seconde Quantieme Satin-Brushed Blue – sokat váratott magára a kék

A Jaqzet Droz esetében ez nehéz is lett volna, elvégre az ónix szépségével nehezen tudna versenyezni a kék. Ennek ellenére meglepő, hogy pont egy viszonylag jól fogyó modellnél hosszú éveket kellett várni ennek a divatos színnek a debütálására. Gyakorlatilag alapmodellnek is mondhatjuk, elvégre hárommutatós és a dátumot is kijelzi. Utóbbit mutató segítségével, a nagyra szabott kismásodperc belső ívén. A formatervezés szempontjából logikus, de más szemszögből nézve érdekes párosítás ez. Így ugyanis ugyanazon a mezőn osztozik az óra leggyorsabban (másodperc) és leglassabban (dátum) járó mutatója.

Babos Szalon Maurice Lacroix kampany
Jaquet Droz Grande Seconde Quantieme Satin-Brushed Blue – méretarányosan egymás mellett a 39 mm és 43 mm átmérőjű kivitel

A változatosság kedvéért a zömében eddig 43 milliméteres átmérővel készülő modellek immár 39 milliméteres kivitelben is készülnek, igazodva a csökkenő tokátmérők trendjéhez. Ennek ellenére még a 39-es óra is túl nagy lehet női csuklón, hiszen a számlap letisztult formanyelve és a keskeny lünetta optikailag növeli az óra megjelenését.

Jaquet Droz Grande Seconde Quantieme Satin-Brushed Blue – hátul minden maradt a régiben

Minden más tekintetben az óra megegyezik a többi modellel. A rozsdamentes acél tok ugyanúgy erősen ívelt a hátlap felé haladva, jól álcázva ezzel a 12,3 milliméteres vastagságot. A szerkezet természetesen saját. A 2660Q2.P kaliber modern, két rugóházának köszönhetően 68 órás járástartalékkal és szilícium hajszálrugóval, illetve horgonnyal rendelkezik. Mindezért, átmérőtől függetlenül, 9700 eurót kérnek.

www.jaquet-droz.com