Időmérő hőlégballon

Nem ez az első alkalom, hogy repüléshez köthető időmérővel állnak elő, a L’Epée Hot Balloon azonban az első asztali óra, amit akár a mennyezetről is lelógathatunk.

Szinte főnixként, hamvaiból született újjá Svájci talán legnevesebb asztali óra készítője, amely mozzanatban meghatározó szerepet játszott az MB&F. Azóta szinte sorozatban születnek a legkülönbözőbb művészi koncepciók mentén a látványosabbnál látványosabb asztali időmérők. Ezek mellett már-már elenyésző szerepet játszanak a márkánál továbbra is jelenlévő modern, illetve konzervatív külsejű, de továbbra is hagyományosnak felfogható asztali órák.

L'Epée Hot Balloon - már-már nyersnek hat
L’Epée Hot Balloon – már-már nyersnek hat

A L’Epée Hot Balloon abból a szempontból is újat hoz, hogy szerkezetét jóformán semmi sem védi. Nem csupán a kíváncsi tekintetek elől, hanem a kezektől sem. A hőlégballon kosarát hívatott szimbolizálni a szerkezet, amit igyekeztek úgy megszerkeszteni, hogy alulról szemlélve is érdekes látványt nyújtson. Hogy lentről is lehessen látni, a “kosár” alja üveg. Ami igazán érdekes, az maga a ballon. Ezt ugyanis egyetlen tömbből készítik el. Kihívás ez egy jóval kisebb létékben dolgozó vállalkozásnak, és talán egy kicsit túlzás is, de biztos lehetünk abban, hogy a “forgácsokat” is kifizettetik a vásárlókkal. Feltéve ha jut nekik a változatonként 50-50 darabból egy.

L'Epée Hot Balloon - teljesen csupasz a szerkezet
L’Epée Hot Balloon – teljesen csupasz a szerkezet

www.lepee1839.ch