Hölgyek örömére

A Frédérique Constant Classics Delight Automatic láttán rögtön egyértelmű, kinek is akarnak örömet szerezni.

Természetesen a hölgyeknek, akinek amúgy is meglehetősen jó soruk van a márkánál. A szebbik nemnek szánt kollekciót azonban mindig lehet bővíteni. A neve alapján ugyan klasszikusnak nevezik, valójában ez kevésbé találó. Inkább az 1980-as évek vonalvezetését idézi. Ha valaki valóban klasszikusra vágyik a márkától, nézze meg az Art Déco ihlette karórákat, vagy a márka klasszikusának számító áttört számlapos modelleket.

Frédérique Constant Classics Delight Automatic - téli hangulat
Frédérique Constant Classics Delight Automatic – téli hangulat

A név azonban nem csökkenti az óra érdemeit. A 33 milliméteres tok mind méretben mind formavezetésben viszonylag modernnek számít. Női óráknál ugyanis egyelőre még nem tapasztalni a uraknál már látványosan jelenlévő méretcsökkenést, éppen ezért a 33 milliméter egyáltalán nem számít nagynak. Már csak azért sem, mert a fülek közelebb kerültek egymáshoz, így az óra a keskeny csattal kecsesebbnek látszik.

A számlapon mondhatni szokásos megoldásokat találunk: gyémántokat az indexek helyén és gyöngyház hátteret. Ugyanakkor érdemes megnézni, hogy ezzel a már unalomig ismételt párosítással is lehet mást alkotni. A központi rész szívekből szirmokat utánzó mintát kapott, ami így élesen elkülönül az indexekként szolgáló gyémántok, illetve a számjegyek sávjától.

Frédérique Constant Classics Delight Automatic - acél-arany és kék, mindkettő keresett manapság
Frédérique Constant Classics Delight Automatic – acél-arany és kék, mindkettő keresett manapság

A két új modell mondhatni igazodik az ünnepi hangulathoz. Míg a rozsdamentes acél változat kékes színű számlapjával és 1595 eurós listaárával a telet hivatott megidézni, addig az aranyozott kivitel 1950 euróért az ünnepi hangulatot.

www.frederiqueconstant.com