DeWitt Academia Skeleton

Alig kamaszkorú, független márkaként a DeWitt meglehetősen sok érdekességgel képes szolgálni. Persze a lehetőségeiket hatványozottan segíti, hogy termékeiket az haute horlogerie-be pozicionálják, ahogy az a DeWitt Academia Skeleton modellről is lerí.

Bárhogy is nézzük, alapvetően egy hárommutatós modellről beszélünk, de természetesen néhány extrával azért felruházták. Ilyen többek között a kereken száz órás járástartalék, amit mindössze két, egymás mellé elhelyezett rugóház biztosít. Így viszonylag lapos maradhatott a névadóként szolgáló jellegzetes “Academia” tok, amely mindössze 10,3 mm magas. Ehhez párosul a 42,5 milliméteres átmérő, ami figyelembe véve a korábbi DeWitt órák méretét szintén jól bizonyítja, hogy két évtizedes növekedés után ismét zsugorodnak a tokok.

DeWitt Academia Skeleton - számlap hiányában azért elég sok mindenre fény derül
DeWitt Academia Skeleton – számlap hiányában azért elég sok mindenre fény derül

A DeWitt Academia Skeleton igazi látványossága azonban a másodpercmutató. Ez retrográd kijelzésű, és közvetlenül a billegő mellett kapott helyet. A retrográd jelen esetben másképp értelmezendő. A mutató elérve a harminc másodperces értéket nem visszaugrik kiindulási helyzetébe, hanem irányt vált, és ellenkező irányban haladva jut el kiindulási (0 másodperc) helyzetéhez. Közben meg is nyúlik, hogy a második harminc másodpercet is kényelmesen le lehessen olvasni.

Ugyan nem limitált a DeWitt Academia Skeleton, de ahhoz kétség nem férhet, hogy a 85000 frankos ár alaposan lecsökkenti annak esélyét, hogy úton útfélen találkozzunk vele.

www.dewitt.ch