Christophe Claret Maestro Mamba

Nyilvánvaló volt, hogy díszítés, illetve műszaki szempontból kivételeset alkotó márka előbb-utóbb a polgárpukkasztással is megpróbálkozik. Az első lépés a Christophe Claret Maestro Mamba.

Eredetileg meglehetősen konzervatív komplikációkkal, percismétlőkkel szerzett magának igen jól csengő nevet Christophe Claret. Számos nagy presztízsű márka a mester ügyfele. A hitelválság azonban rávitte arra, hogy saját neve alatt márkát indítson, és más komplikációk terén is kipróbálja magát. A Christophe Claret Maestro Mamba órában lévő szerkezet tavalyi ugyan, de szokatlan dátumkijelzése és emlékeztető funkciója továbbra is vonzza a tekintetet. Ez egyébként az oka annak, hogy az átlagos, 42 milliméteres tokátmérőhöz 16,06 milliméteres magasság társul, aminek tekintélyes részét a domborodó zafírüveg tesz ki.

Christophe Claret Maestro Mamba - lehet polgárpukkasztó, de kidolgozása a svájci óraművészet legmagasabb fokán is megállja helyét
Christophe Claret Maestro Mamba – lehet polgárpukkasztó, de kidolgozása a svájci óraművészet legmagasabb fokán is megállja helyét

Az óra jellemző színe a méregzöld, ha esetleg a szerkezet vagy a magas zafírüveg nem lenne eléggé figyelemfelkeltő. Erre tesz rá egy lapáttal a számlapon tekergő zöld mamba, és persze a szíj is, ami mi más lenne, mint egy valódi mamba bőre. Ha eddig nem borult volna ki a nyárspolgári bili, akkor az ár láttán majd fog. A 28 darabra limitált óráért 96000 frankot kérnek.

www.christopheclaret.com