Baume & Mercier Clifton Club GMT

A márka belépőmodelljeit felvonultató kollekciót egészíti ki a Baume & Mercier Clifton Club GMT, amely egy második időzónás model.

Hosszú ideje nem volt olyan sikeres kollekciója a márkának, mint a Clifton. Érthető tehát, hogy a lehető legszélesebb ársávot igyekeznek lefedni. A Clifton Club 2017-es bemutatkozása ennek köszönheti létét, hiszen akkor már tudható volt, hogy a “sima” Clifton modellek szintet lépnek. Ez be is következett 2018-ban a Baumatic manufaktúra kaliberek bevezetésével.

Baume & Mercier Clifton Club GMT
Baume & Mercier Clifton Club GMT

Értelemszerűen a Clifton Club modellekbe nem kerülhetnek manufaktúra kaliberek, így a Baume & Mercier Clifton Club GMT modellekbe egy ETA 2893-2-es kaliber építettek. A második időzónát a megszokott módon egy 24 óra alatt körbejáró, háromszögfejű mutató jelzi ki, az értékeket a lünettán olvashatjuk le. Hangsúlyozzuk, hogy belépőmodellről beszélünk, ezért csodát ne várjunk. A lünetta nem kerámia, hanem eloxált alumínium, a GMT-komplikáció állítása pedig körülményesebb, mint amit magasabbra pozicionált óráknál megszokhattunk: a koronával kell viszonylag sokat bíbelődni.

Baume & Mercier Clifton Club GMT - egyelőre csak sötét számlapos változat létezik
Baume & Mercier Clifton Club GMT – egyelőre csak sötét számlapos változat létezik

Ugyanakkor mégiscsak egy hasznos komplikáció ez, ráadásul megnyithatja az utat a márka többi terméke, így akár a járástartalék és második időzónás “sima” Cliftonhoz is. Ebben elsősorban a dizájn nyújt segítséget. A 42 milliméteres tokátmérő hozza azt, amit egy sportosabb jellegű időmérőtől elvárunk, azaz jól egyensúlyoz az elegancia és funkcionalitás között. Egyelőre pusztán egyetlen változat készül az órából, pedig nyilván sokat segítene, ha lenne miből választani. Mivel a hárommutatós Clifton Club modellcsalád rendkívül gazdag, beleértve a bronz tokos órákat is, így remélhetőleg a GMT vonal is idővel gyarapodni fog. Addig eldönthetjük, hogy 2100 (kaucsukszíj) vagy 2250 (fémcsat) eurót szánunk-e erre a kivitelre, vagy sem.

www.baume-et-mercier.com