Audemars Piguet Royal Oak Offshore metszetek

Remélhetőleg minden órakedvelő életében eljön a pillanat, amikor végre csuklójára veheti azt a bizonyos „Szent Grált”. Fenomenális érzés. Az évek telnek, a szerelem lángja, biztonságot adó, kellemes öleléssé csendesül, mígnem egy nap arra ébredünk, hogy választottunk lüktető szíve megállt. Csak semmi pánik! Egy nap a szervizben, és a móka újra folytatódhat. Következzenek az Audemars Piguet Royal Oak Offshore metszetek.

Audemars Piguet Royal Oak Offshore Chronograph Navy Fotó: @RetekG

Hosszú évek, hőn áhított órája tisztelhető e fehér számlapos, kék számjegyes, kronográfos luxusórában, amely hivatalosan az Audemars Piguet Royal Oak Offshore Chronograph Navy nevet viseli.

Audemars Piguet Royal Oak Offshore Chronograph Navy Fotó: @RetekG

Aki látja, látja. Aki érti, érti. A többieknek, pedig hiába magyarázná az ember, mi kerül ennyibe és miért szerelem első látásra ez az acél tokos, bőrszíjas, alapvetően egyszerű óra. Számomra, nem kérdés, örök darab marad.

Audemars Piguet Royal Oak Offshore Chronograph Navy Fotó: @RetekG

Ám negyedik születésnapját követőn nem sokkal, egyik reggel megállt rajta minden mutató és úgy is maradt. Ijedten hívtam órásmester barátom, Singhoffer Norbert urat, hogy nagy a baj!

Audemars Piguet Royal Oak Offshore Chronograph Navy – szerviz közben. Fotó: @RetekG

Természetesen ő nem esett kétségbe, s javasolta, hogy amint lehetséges, tegyem tiszteletem nála. Nem kérettem magam sokat, hiszen ha beteg a gyerek, menni kell.

Audemars Piguet Royal Oak Offshore Chronograph Navy – szerviz közben. Fotó: @RetekG

Az órám jó kezekbe került, a kétórás műtétet is végig nézhettem, s bár tudtam, nincs okom pánikra, mégis izgatottan figyeltem, miként válik sok apró darabra, az addig tökéletes Egy. Miként tárul fel a hiba oka, s hogyan gyógyul meg.

Audemars Piguet Royal Oak Offshore Chronograph Navy – Darabokban. Fotó: @RetekG

A képen is látható, szennyeződésszerű jelenség, nem tett jót a szerkezetnek, valamint az sem, hogy féltve őrzött darabként bevallom, az órát csak jeles alkalmakkor vettem elő, így a benne lévő kenőanyag bizony összesűrűsödött.

Audemars Piguet Royal Oak Offshore Chronograph Navy – Feltárul a hiba oka! Fotó: @RetekG
Audemars Piguet Royal Oak Offshore Chronograph Navy – A rugóház sem épp gyári állapotban díszeleg. Fotó: @RetekG

Ám végül a tisztítás és összeszerelést követően jobb, mint új korában, haja szála sem görbült, s 4-5 évig most újból a lehető legszebb módon mutathatja csuklómon a múló időt.

Audemars Piguet Royal Oak Offshore Chronograph Navy – Újra csuklón, téli terepmintás gumi szíjon. Szíj: @tempo_mat Fotó: @RetekG

Köszönöm az Elysium Luxury Watches közreműködését.

www.audemarspiguet.com

Elysium Luxury Watches