Sötét darabok

Bár egy ideje tart, továbbra sem akar lecsengeni a fekete órák népszerűsége. Az Alpina Shadow Line hat meglévő modellnek ad sötét külsőt.

Akár az óraipar fekete humorának is tekinthetjük a fekete órákat, hiszen nagyjából a hitelválság közepén, 2009-2010-ben kezdtek el népszerűvé válni a fekete tokkal és jellemzően fekete számlappal, indexekkel és mutatókkal készülő időmérők. Mára szinte már megszámlálhatatlan azon márka száma, akik ilyen tulajdonságokkal rendelkező órákat tudhatnak kínálatukban. Az azonban közös bennük, hogy szinte mindegyik zömében a sportos, vagy extravagáns megjelenésűek közé tartozik.

Alpina Shadow Line - kvarc kronográf (Startimer Pilot Chronograph Big Date Shadow Line) és SW200-as alapú automata (Alpina Startimer Automatic Shadow Line)
Alpina Shadow Line – kvarc kronográf (Startimer Pilot Chronograph Big Date Shadow Line) és SW200-as alapú automata (Alpina Startimer Automatic Shadow Line)

Mivel az Alpina a Frédérique Constant sportos “almárkája” így nyilván az ő óráik csatlakoztak a sötét oldalhoz. Az Alpina Shadow Line órák között öt a Startimer kollekcióból került ki, míg egy az Alpiner 4-ból. Közös mindegyik órában a 44 milliméteres tokok felületeinek kezelése, ami jelen esetben PVD bevonatot jelent. Ez a két általánosan elterjedt megoldás közül a kevésbé ellenálló. Mivel pont sportos órákról van szó, hasznosabb lett volna, ha DLC bevonatot kapnak, ami persze még jobban emelte volna az órák árát. Fekete kivitelek közel 100 euróval drágábbak “csupasz” társaikhoz képest, így a Startimerek valamivel 1000 euró fölötti (1300 az aranyozott kivitel esetében), míg az Alpiner 4 1400 euró körüli áron lehet a mienk.

Alpina Shadow Line Az Alpiner 4 Automatic Shadow Line a legdrágább a hat modell közül
Alpina Shadow Line Az Alpiner 4 Automatic Shadow Line a legdrágább a hat modell közül

Az is igaz azonban, hogy mindegyik Alpina Shadow Line modellhez okosszíj jár. Valójában nem is a bőrszíjat “okosították”, hanem az üvegszálból készült zárat. Abban található az a chip, amely a legáltalánosabb fitneszfunkciók ellátásra képes. Magyarul számolja a lépéseinket és az elégetett kalóriákat, figyeli az alvási szokásinkat, stb. Értelemszerűen az adatok kiolvasásához app szükségeltetik, amelyet telefonunk alkalmazás áruházából tölthetünk le.

www.alpinawatches.com