Lamborghini a csuklóra

Sportkocsigyártók és óramárkák közötti együttműködés nem új keletű dolog, de aligha vitte bárki is olyan messzire, mint ahogy az Roger Dubuis Excalibur Huracán esetében is történt.

Ehhez talán elengedhetetlen volt, hogy mind a Lamborghini, mind pedig a Roger Dubuis meglehetősen fiatal szereplői legyenek saját iparáguknak. Az idei genfi vásáron a Roger Dubuis szinte kizárólag a Lamborghinit rajongta körül, amelyhez kiváló alapanyagot szolgáltat az Excalibur kollekció formavilága.

Roger Dubuis Excalibur Huracán - jól ismert Excalibur-tok Lamborghini elemekkel
Roger Dubuis Excalibur Huracán – jól ismert Excalibur-tok Lamborghini elemekkel

A határozott vonalakból felépülő tok elve erőt sugároz. Ugyan nem kicsi a 45 milliméteres átmérőjével és 13,3 milliméteres vastagságával, de pont a formaterv miatt még nagyobb tűnik. Erre a hatásra segít rá az RD630-as kaliber, amelynek hídjait a mintául szolgáló szupersportkocsi, a Huracán levegőbeömlői alapján mintázták.

Roger Dubuis Excalibur Huracán - azért csukló is kell hozzá, de szerencsére nem nehéz, hisz titán
Roger Dubuis Excalibur Huracán – azért csukló is kell hozzá, de szerencsére nem nehéz, hisz titán

Mivel a Roger Dubuis jóformán egyet jelent a tourbillonnal, ezért természetesen itt is jogosan keressük. Ehelyett azonban csak egy egyszerű billegőt találunk. Igaz, azt a szerkezet síkjához képest 12 fokkal megdöntötték, ami állítólag jó hatással van a pontosságra. Más márkák más értékekről állítják ugyanezt, de valószínűleg ez teljesen mindegy, hiszen ha egy karórát viselnek, akkor óra, így a billegője is meglehetősen változatos szöget zár be a tömegvonzás irányához képest.

A Roger Dubuis Excalibur Huracán természetesen limitált, 88 példány készül belőle, és ahogy a márka összes órája, ez is eleget tesz a genfi pecsét követelményeinek. Emiatt talán az 50000 eurót alulról súroló árán sem lepődünk meg.

www.rogerdubuis.com