Közeleg a tél

Bár a telet lassan hírből sem ismerjük, a Glashütte Original a Senator Cosmopolite és a PanoMatic Luna modelljét is téliesítette. Igazságosan egyet hölgyeknek, egyet pedig férfiaknak.

Ez persze azt is jelenti, hogy nem új időmérőkről, hanem pusztán új modellváltozatokról beszélünk. A férfiak a Senator kollekció aktuális zászlóshajója jut, a Bázelben bemutatott, 44 milliméteres acéltokba csomagolt Cosmopolite. Ennek első változata még 2015-ben mutatkozott be, amely valójában a 2012-es csúcsmodell, a Grande Cosmopolite Tourbillon egyszerűsített kivitele. Alapvetően egy GMT karórát kapunk, amelyet azonban messze nem rendhagyó módon állíthatunk, és figyelembe veszi a nyári és téli időszámítást is. Az elődmodellekhez képesti csekély különbségek egyike az arab számok használata római helyett, illetve azok kék (mily meglepő) színe. Összességében így valamivel fiatalosabb benyomást kelt a Senator Cosmopolite, és kiviteltől függőn 20700, illetve 21000 eurós árával elérhetőbb, mint a majdnem dupla ennyibe kerülő arany.

Glashütte Original  Senator Cosmopolite - acélban is mutat olyan jól, mint aranyban
Glashütte Original Senator Cosmopolite – acélban is mutat olyan jól, mint aranyban

A hölgyek számára a márka egyik legtöbb változatot felvonultató kollekciójából, a PanoMatic Lunából ajánlanak egy új modellt. Ahogy a férfiak Senator Cosmopolite órája, úgy ez is meglehetősen nagy a maga 39,4 milliméteres átmérőjével. Ennek oka, hogy alapvetően egy férfi óra nőiesített kivitelével van dolgunk. Ugyanakkor a PanoMatic Luna egész ügyesen váltott nemet (eredetileg PanoMatic Lunar volt). Nyilván nem hiányoznak a gyémántok, és a számlap is a szokásos gyöngyház. Ugyanakkor a Glashütte Original saját számlapüzemet tart fent, ezért jóval egyedibbé tudja varázsolni a gyöngyházat. Itt a gyémántok hajtják fel az árat egészen 17500 euróra, viszont az eredetileg csak butikban megvásárolható kivitel immár bármelyik forgalmazónál elérhető.

Glashütte Original  PanoMatic Luna - amikor sikeresen alakítanak át nőivé egy eredetileg férfiaknak szánt modellt
Glashütte Original PanoMatic Luna – amikor sikeresen alakítanak át nőivé egy eredetileg férfiaknak szánt modellt

www.glashuette-original.com

728x90