Kék hold

A kék szín jó ideje újra kedvelt az óraiparban. A Jaeger-LeCoultre Rendez-Vous Moon Serenity modell a színt a női karórák világába is bevezeti.

A 2010-es évek előtt az 1970-es években volt igazán közkedvelt szín a kék. Visszatérése egyértelműen a hitelválság után megjelenő retrótrendnek köszönhető. Ennek ellenére női modellek között ezidáig alig lehetett ennyire “bekékített” kivitelt látni. Persze a kék kiegészítőszínként már szinte a férfi modellekkel egy időben a nőknél is megjelent, de ez rendszerint szíjat, segédszámlapot, esetleg számokat és indexeket jelentett. Hogy egy hagyományos számlap egésze kék legyen, arra csak elvétve lehetett példát találni. Kivételt legfeljebb a különböző kövekből készült számlapok képeznek.

Jaeger-LeCoultre Rendez-Vous Moon Serenity
Jaeger-LeCoultre Rendez-Vous Moon Serenity

A kék különösen jól illik a holdfázishoz, amely a komplikációnak a éjszakai égboltot megidézve szolgál háttérként. Ennek köszönhetően ugyanígy jól kivehető a számlap fölé benyúló csillag, amely mechanikus emlékeztetőként szolgáló. A két órában lévő korona segítségével igazíthatjuk egy adott értékéhez, majd amikor azt a mutatók elérik, egy diszkrét gonggal emlékeztet az időpont bekövetkeztére. Szintén a diszkrécióról, a nyugalomról árulkodik a másodpercmutató hiánya. Ugyanakkor egy pillanatig se kételkedjünk abban, hogy mechanikus szerkezettel látták el az órát. A 36 milliméteres vörösarany tok elég teret tud biztosítani a 935-ös kalibernek.

Jaeger-LeCoultre Rendez-Vous Moon Serenity - nem spóroltak a gyémántokkal
Jaeger-LeCoultre Rendez-Vous Moon Serenity – nem spóroltak a gyémántokkal

Az óra a nagyon gazdag Rendez-Vous kollekció felső részébe tartozik, amiről 37000 eurós ára is árulkodik.

www.jaeger-lecoultre.com