Junghans Mega App

Appokat általában okosórákhoz szoktak kiadni, a Junghans azonban nem készít ilyeneket. Helyette a rádiójel-vezérelt karóráihoz használhatjuk az appjukat.

Az idén nyáron bemutatott új, saját fejlesztésű J101.65-ös kaliber nem egy új kollekciót kapott, hanem a bejáratott Meister és Max Bill modellekbe építették be. Ez a meglévő kvarc és mechanikus változatokat egészíti ki. Rádiójel-vezérelt szerkezetként természetesen ez a legpontosabb, hiszen hajnalonta szinkronizálja magát, illetve igény esetén ez manuálisan is kivitelezhető.

Ha az öt támogatott adó (német, brit, amerikai és két japán) hatósugarán kívül tartózkodnánk, akkor sincs gond, a kvarc szabályozású szerkezet évi 8 másodperces pontossággal teszi dolgát. Akiket azonban kínoz, hogy az egyébként másodpercenként kettőt, és nem a megszokott egyet lépő másodpercmutató egy kicsit siet vagy késik, azok a vételkörzeten kívül a november eleje óta letölthető Junghans Mega App alkalmazást hívhatják segítségül.

Junghans Mega App - faék egyszerű kezelni
Junghans Mega App – faék egyszerű kezelni

Az app aktuális tartózkodási helyünk alapján meghatározza a helyi időt, majd a telefon és az óra megfelelő elhelyezése után közreműködésünkkel magas frekvenciájú hangot bocsájt ki, imitálva ezzel a rádióadók jelét. Az óra ehhez a jelhez szinkronizálja magát, így újra másodperces pontossággal járhat. Háziállatunkat azért ne kínozzuk.

Junghans Meister MEGA - mindig pontos, és még foglalkozni sem kell vele
Junghans Meister MEGA – mindig pontos, és még foglalkozni sem kell vele

A Junghans Mega App ötletes kiegészítő a jól érzékkel feltárt réspiacot lefedő két óracsaládhoz. A márkán kívül ugyanis más egyelőre nem készít elegáns megjelenésű, rádiójel-vezérelt karórát. Az új Junghans Mega kaliberrel szerelt órákról mellesleg részletesen írtunk az Óra Magazin 114. számában.

www.junghans.de