Site icon ÓraMagazinOnline

MIDO Multifort TV Big Date S01E01 Limited Edition

MIDO Multifort TV Big Date S01E01 Limited Edition

Lassan másfél évtizede tart a retró trend, a MIDO Multifort TV Big Date S01E01 Limited Edition alapján pedig úgy látszik, vannak még ötletek.

Viszonylag sokáig bírta a márka, hogy ne üljön fel a retró vonatra. Az is igaz persze, hogy a Commander-kollekciónak köszönhetően eleve volt olyan modellcsaládja, amely szinte módosítások nélkül eleget tett a trendnek. A Multifort TV órák megjelenése azonban egészen egyértelműen a retró felé nyit. Még akkor is, ha a tok távolról a Piaget Polóra emlékeztet, amely egyébként szintén az 1970-es évek szülöttje.

El kell ismerni, hogy ritkán látni régi katódsugaras TV készülékek képernyőjét idéző tokformát. Többek között azért, mert egyre kevesebb ember tudja, mit is idéz a tok. Ugyanez igaz ennek a 999 darabra limitált példányszámú modellnek a számlapjára. Az adásszünet képernyőképét is valószínűleg sok embernek el kell magyarázni, ahogy az adásszünet fogalmát is. Szintén problémás lehet a méret. Ugyan nem négyzetes a tok, hiszen 40 x 39,1 milliméter a mérete, de egy párna alakúnál egyértelműen több helyet foglal a csuklón. Ez pedig nem kedvez korunk másik meghatározó trendjének, a kisebb átmérők iránti igénynek.

Ennek ellenére keresett darabból beszélünk. Először is a Mido szegmensében a 999 darab meglehetősen kevés. Jó eséllyel már most is csak másodkézből lehet hozzájutni. Erről a viszonylag kedvező, 1350 frankos ára is tehet. Valamivel több ez, mint a “mezei” Multifort TV Big Date (1100 frank), de a különleges számlap és a limitált példányszám indokolttá teszi a magasabb árat.

Doboz és két szíj is jár hozzá

Ennek egy keveset ellentmondani látszik a szerkezet. Mivel a Swatch-csoport belépőkategóriás márkájáról beszélünk, így természetesen a 80 óra járástartalékú Powermatic kalibert találjuk a tokban. A Mido azonban kategóriáján belül a legmagasabbra pozicionált, ezért rendszerint a legmagasabb kivitelű Powermatic szerkezeteket (C07.8XX) kapta. Ebbe a modellbe azonban a C07.651-es került, azaz az egy szinttel “egyszerűbb” kivitel.

Mido

Exit mobile version