Site icon ÓraMagazinOnline

Franck Muller Vanguard Line Cut

2020-ban meglehetősen népszerű a titán! Nem csoda, hiszen épp idén lett 50 éves, legalább is ami karóra “alapanyagként” történő felhasználását illeti. Titán tokos és csatos megoldással jelentkezik a Franck Muller is, méghozzá a Vanguard Line Cut modell formájában.

Vanguard

A svájci különc, értsd: a Franck Muller Genève aktuális éve leginkább a Vanguard szériáról szól(t). Legutóbbi nyomtatott magazinunk hasábjain szinte mindent leírtunk róluk, amit akkor tudni volt érdemes.

Franck Muller Vanguard Line Cut. Forrás: Franck Muller

Ám, a jelen verzió épp most, a napokban jelent meg, s annyira friss és ropogós, hogy a Vanguard Line Cut modell még fel sem került a gyártó hivatalos honlapjára. Épp csak a sajtót értesítő dokumentáció futott ki a “komplikációk mesterének” kikötőjéből.

Komplikáció

Az, ami jelen esetben nem igazán “merül fel”, nem úgy, mint a nem rég ismertetett, “bolondos órákVanguard modellje esetén.

Ellenben fém csatos Franck Muller-re még aligha láttunk példát, eleddig.

Titán

A tok, a szíj, a felhúzó korona, de még a számlap is eme ún. átmenetifém “Grade 5” ötvözetéből készül, amiről mindenki tudja már, hogy igen könnyű, ellenben – és ehhez képest – strapabíró anyag.

Franck Muller Vanguard Line Cut. Forrás: Franck Muller

Az érdekesség itt inkább az alapvetően nagy és vastag, erősen ívelt, a márkára jellemző hordó alakú óratok, ami most meglehetősen laposra (bár konkrét méretadatot még nem osztott meg a cég), ezáltal könnyen és kényelmesen viselhetővé evolválódott, hála az anyaghasználatnak és az órához áttervezett, laposabb óraszerkezetnek egyaránt. Talán ebben a kontextusban értelmezendő, az elegánsabb viseletnek szánt karórák esetén megszokottnak mondható, egyébként ma már viszonylag gyér vízállóság és a járástartalék is:

mindössze 30 méter és 42 óra.

Franck Muller Vanguard Line Cut. Forrás: Franck Muller

Elegancia

Az óra tehát alapvetően nem nyújt túl sokat, ellenben első ízben teszi ezt a Franck Muller-re jellemző, egyedi és markáns megjelenéssel, kifinomultnak ható, lapos és elegáns, titán csomagolásba zárva.

Az óra színe jellemzően szürke és matt, hiába a titánnal nehéz jól bánni, polírozni pedig rémálmokat idéz. A látványt mindössze némi homok szórt felületkezelés pezsdíti meg, bár ez puritán stílus üde “színfoltként” is értelmezhető, a márka kínálatkavalkádjában.

Az óra kiskereskedelmi ára egyelőre nem ismert, de kíváncsian várjuk.

Franck Muller Vanguard Line Cut. Forrás: Franck Muller

Franck Muller Genève

 

Exit mobile version