Site icon ÓraMagazinOnline

Ulysse Nardin Executive Moonstruck Worldtimer

Ulysse Nardin Executive Moonstruck Worldtimer - számlap részlet

Ulysse Nardin Executive Moonstruck Worldtimer - számlap részlet

Még egy óra, amelyet szinte biztosan nem tudunk megvenni akkor sem, ha meglenne rá a kellő aprónk. Az Ulysse Nardin Executive Moonstruck Worldtimer modellt ugyanis valószínűleg belterjes gyűjtők már lefoglalták maguknak.

Az ok egyszerű: valóban nincs a piacon még egy olyan óra, amely egyszerre képes megjeleníteni a számlapon a Hold és a Nap pályáját, és egymáshoz való helyzetét úgy, hogy a Hold mindig világos felével nézzen a Nap fele – mert hogy a valóságban is így működik ez. Hogy emellett világóraként is használhatjuk az órát, már csak hab a tortán. Nem voltak kényelmesek, és a dátum funkcióval is felruházták az órát. Miért bonyolítja ez a feladatot? Mert időzónák állítgatásakor adott esetben akár hátra fele is képesnek kell lennie a váltásra.

Ezeket a képességeket ráadásul nyomógombbal vezérelhetjük, nincs szükség arra, hogy a koronát csavargassuk. Ez elsősorban azért előnyös, mert így az óra szerkezete háborítatlanul járhat továbbra, nem kell a pontos idő újbóli beállításával bohóckodni.

A második ok, amiért csak nagyon nehezen lehet hozzáférni ehhez a modellhez, az az alacsony példányszám: mind az arany, mind a platina változatból csak 100-100 darab készül. A harmadik pedig a hitelessége. A 80-as évek elején majdnem a történelem süllyesztőjében eltűnt márka pont csillagászati komplikációkkal ellátott órákkal jött ki a gödörből, így az ilyen funkciókkal ellátott időmérők, tehát az Ulysse Nardin Executive Moonstruck Worldtimer is, egyben az újjászületés szimbóluma náluk. Ahhoz, hogy hozzájussunk, valószínűleg “jó helyre” kellett volna születni.

Exit mobile version